Kokeile kuukausi maksutta

Helsinkiläinen asuinkerrostalo palkittiin parhaasta betonijulkisivusta

Vuoden 2013 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy Helsingistä kohteellaan Asunto Oy Lontoonkatu 9. Viime vuonna valmistunut vuokratalo sijaitsee Helsingin Vanhankaupunginlahden rantavyöhykkeen tuntumassa. Kohteen rakennuttaja oli Sato Oyj ja pääurakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy.

Vuoden 2013 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkinnon on voittanut Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy Helsingistä kohteellaan Asunto Oy Lontoonkatu 9. Viime vuonna valmistunut vuokratalo sijaitsee Helsingin Vanhankaupunginlahden rantavyöhykkeen tuntumassa. Kohteen rakennuttaja oli Sato Oyj ja pääurakoitsijana toimi NCC Rakennus Oy.

image

Voittaneessa työssä yhdistyvät merkittävällä tavalla laadukas arkkitehtisuunnittelu sekä uusi innovatiivinen julkisivuratkaisu. Tuomaristo haluaa palkita arkkitehdin pitkäjänteisen työn uuden julkisivutuotteen kehittämiseksi osaksi suomalaista rakentamista. Palkinto annetaan erityisesti kuitubetonisen julkisivun kuorielementin arkkitehtuurista ja tuotekehittelystä. Voittanut ehdotus on oivallinen esimerkki betonin käytöstä, jossa julkisivun harsomainen keveys uudistaa raskaaksi mielletyn rakennusaineen perinteisiä käyttötapoja.

Palkinnon voittajatoimisto toteuttaa hyvin kilpailun tavoitetta: kehittää laadukasta betonijulkisivuarkkitehtuuria ja kokeilee uusia ratkaisuja. Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen ovat vuosien ajan suunnittelukohteissaan käyttäneet betonin ominaisuuksia laadukkaasti hyödyksi. Toimiston suunnittelutöissä on arkkitehtoninen kokonaisuus hallittua, yksityiskohtien suunnitteluun on paneuduttu huolella ja myös innovatiivisesti onnistuttu kehittämään jotain uutta.

Lontoonkatu 9:n kuitubetonijulkisivuratkaisu on Rieder GmbH:n uudella tuotantoteknologialla lasikuitubetonista valmistettu elementti, jolla pystytään valmistamaan eri kokoisia ja muotoisia sekä kolmiulotteisia verhouselementtejä. Alkalinkestävällä lasikuidulla vahvistetun betonielementin paksuus kohteessa on 70 millimetriä.

Palkintolautakunta haluaa myös kannustaa valinnallaan suomalaista betoniteollisuutta uusien betoniratkaisujen kehittämiseen ja kuitubetonin mahdollisuuksien tutkimiseen laajemmin rakennussuunnittelussa.

Uusi vuokratalo on osa korttelia, joka on kokonaisuudessaan laadukas esimerkki uudenlaisesta betonijulkisivuarkkitehtuurista. Korttelikokonaisuuden syntyä ovat edesauttaneet omalta osaltaan kaavoittajan visio, arkkitehtien innovatiivinen suunnittelu sekä rakennuttajien ja rakentajien rohkeus soveltaa uusia betonijulkisivuratkaisuja.

Betoniteollisuus ry:n neljännen kerran järjestämän arkkitehtuuripalkintokilpailun tarkoituksena on tuoda esiin toteutettuja onnistuneita betonijulkisivukohteita ja niiden suunnittelijoita. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Kilpailussa palkitaan voittaneen julkisivun suunnitellut arkkitehtuuritoimisto 10 000 eurolla.

Palkinnon tärkeimpinä arvosteluperusteina ovat julkisivun arkkitehtoninen kokonaisuus, yksityiskohtien suunnittelu, betonin ominaisuuksien laadukas hyödyntäminen, uuden kehittäminen ja kohteen soveltuminen ympäristöön.

Asunto Oy Lontoonkatu 9, Helsinki

  • Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Kirsi Korhonen ja Mika Penttinen Oy
  • Valmistumisvuosi: 2012
  • Rakennuttaja: Sato Oyj
  • Pääurakoitsija: NCC Rakennus Oy
  • Kuitubetonielementtitoimittaja: Seroc Oy / Rieder GmbH
  • Kiinteistön omistaja: As Oy Helsingin Lontoonkatu 9

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsinkiläinen asuinkerrostalo palkittiin parhaasta betonijulkisivusta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat