Lemminkäinen hakee vahvaa kasvua Venäjältä lähivuosina

Lemminkäinen on julkistanut uuden strategian ja taloudelliset tavoitteet vuosille 2014–2018. Yhtiö hakee vahvaa ja kannattavaa kasvua etenkin Venäjältä. Lemminkäinen arvioi, että strategiakauden loppuun mennessä noin 20 prosenttia konsernin liikevaihdosta tulee Venäjältä. Viime vuoden tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihdosta vain 6,6 prosenttia tuli Venäjältä.

Lemminkäinen on julkistanut uuden strategian ja taloudelliset tavoitteet vuosille 2014–2018. Yhtiö hakee vahvaa ja kannattavaa kasvua etenkin Venäjältä. Lemminkäinen arvioi, että strategiakauden loppuun mennessä noin 20 prosenttia konsernin liikevaihdosta tulee Venäjältä. Viime vuoden tilinpäätöksen mukaan yhtiön liikevaihdosta vain 6,6 prosenttia tuli Venäjältä.

image

Lemminkäinen aikoo myös laajentaa Venäjällä omaperusteista asuntorakentamista Pietarista valittuihin kasvukeskuksiin. Lisäksi yhtiö tutkii mahdollisuuksia laajentaa infrarakentamisen tarjontaansa Venäjällä.

”Venäjällä tarjontamme suuntautuu kasvavalle keskiluokalle, joka etsii nykyaikaisia, laadukkaita asuntoja hyviltä paikoilta. Kaupungistuminen, demografiset muutokset ja asuntolainamarkkinoiden kehittyminen tukevat tämän kohderyhmän kysynnän kasvua”, Lemminkäisen toimitusjohtaja Timo Kohtamäki sanoo tiedotteessa.

Lemminkäisen tavoitteena on myös kasvaa yhdeksi Pohjois-Euroopan johtavista vaativien infraratkaisujen tarjoajista. Tämä tarkoittaa tarjonnan kehittämistä etenkin liikenne- ja energia-alalla sekä kasvukeskusten infrastruktuurihankkeissa. Kasvua haetaan myös yritysostoilla.

”Erityisesti Ruotsin ja Norjan infrarakentamisen markkinat ovat meidän kannaltamme erittäin houkuttelevia. Meillä on huippuluokan teknistä osaamista ja vahvoja referenssejä vaativista ratkaisuista. Nämä yhdessä hyvien asiakassuhteiden kanssa luovat vankan pohjan kannattavalle kasvulle.”

”Suomi on edelleen yksi tärkeistä markkina-alueistamme. Vaikka markkinatilanne täällä onkin haastava, kasvukeskuksissa on paljon potentiaalia niin talonrakentamisessa kuin infrarakentamisessakin.”

Lemminkäinen toteaa tiedotteessaan myös, että talotekniikan strategisia vaihtoehtoja tutkitaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen hakee vahvaa kasvua Venäjältä lähivuosina”

Jätä kommentti