Lemminkäinen ylsi ennätystulokseensa

Lemminkäisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä hieman viime vuoden vastaavasta ajasta. Samalla konsernin suhteellinen kannattavuus koheni selvästi. Yhtiön mukaan kolmannen neljänneksen tulos oli jopa ennätyksellinen. Myös tilauskanta oli katsauskauden päättyessä selvästi suurempi kuin vuotta aiemmin.

Lemminkäisen liikevaihto kasvoi kuluvan vuoden kolmannella neljänneksellä hieman viime vuoden vastaavasta ajasta. Samalla konsernin suhteellinen kannattavuus koheni selvästi. Yhtiön mukaan kolmannen neljänneksen tulos oli jopa ennätyksellinen. Myös tilauskanta oli katsauskauden päättyessä selvästi suurempi kuin vuotta aiemmin.

image

”Kolmannen neljänneksen tuloksemme oli ennätyksellinen ja lisäksi kassavirtamme oli vahva. Erityisesti infrarakentaminen kiri tuloksessa hienosti kiinni kauden myöhäisen aloituksen. Myös Suomen talonrakentamisen kannattavuus parani hyvin vertailuajanjaksosta, kiitos tasaisesti sujuneen asuntomyynnin”, toimitusjohtaja Timo Kohtamäki toteaa.

Hän kertoo, että toteutetut tehostamistoimet ovat lisänneet Lemminkäisen kilpailukykyä erityisesti Suomessa, missä markkinatilanne kokonaisuudessaan jatkuu haastavana. Ruotsissa, Norjassa ja Venäjällä markkinatilanne on valoisampi. ”Liikevaihtomme on kasvanut voimakkaimmin näillä markkinoilla. Myös tuloskehitys on oikeansuuntainen.”

”Kannattavuuden parantaminen ja toiminnan tehostaminen ovat lähitulevaisuudessa ykkösprioriteettimme. Jatkamme kaikissa toimintamaissamme kustannusrakenteemme keventämistä ja tehostamme hankintaa. Etsimme jatkuvasti uusia keinoja kausivaihteluiden pienentämiseksi ja lisäksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota projektien hallintaan.”

Heinä-syyskuussa saatujen tilausten arvo oli 603,5 miljoonaa euroa. Merkittävimpiä uusia töitä olivat 46 pienkerrostalon urakkakohde Moskovassa (100 milj. euroa), S-ryhmän logistiikkakeskuksen ensimmäisen vaiheen urakkasopimus (49 milj. euroa) sekä länsimetron Matinkylän (41 milj. euroa) ja Tapiolan (40 milj. euroa) asemat.

Lemminkäisen tilauskanta kasvoi eniten Venäjän ja Ruotsin talonrakentamisessa sekä Suomen infrarakentamisessa. Suomen osuus tilauskannasta laski 55 prosenttiin vuoden takaisesta 65 prosentista, kun taas Venäjän osuus kasvoi 19 prosenttiin 9 prosentista.

Lemminkäisen omaperusteisia asuntoja on valmistunut tammi-syyskuussa 385 Suomessa. Yhtiö arvioi, että loppuvuonna valmistuu vielä 600 asuntoa, joten kuluvan vuoden kokonaissaldoksi muodostuisi vajaat 1 000 asuntoa. Viime vuonna gryndiasuntoja valmistui 1 151.

Lemminkäinen pitää ennallaan ohjeistuksensa koko vuoden 2013 osalta. Yhtiö arvioi liikevaihdon pysyvän viime vuoden tasolla, mutta liikevoiton arvioidaan jäävän pienemmäksi.

Lemminkäinen 7–9 2013/7–9 2012

  • Liikevaihto milj. euroa 751,0/716,6
  • Liikevoitto % 8,2/5,6
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 54,0/36,6

 
1–9 2013/1–9 2012

  • Liikevaihto milj. euroa 1 578,7/1 599,0
  • Liikevoitto % 0,7/1,7
  • Tulos ennen veroja milj. euroa -8,4/14,4
  • Omavaraisuusaste % 29,2/34,4
  • Tase milj. euroa 1 632,0/1 442,5
  • Henkilöstö (keskimäärin) 7 899/7 959
  • Tilauskanta  milj. euroa 1 993,4/1 659,1

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lemminkäinen ylsi ennätystulokseensa”

Jätä kommentti