Rakennusalan uusien amk-opiskelijoiden määrä kasvoi

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvoi tänä syksynä hieman vuoden takaiseen verrattuna. Tätä ennen alan uusien opiskelijoiden määrä oli laskenut kahtena vuonna peräkkäin. Alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä puolestaan säilyi ennallaan. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvoi tänä syksynä hieman vuoden takaiseen verrattuna. Tätä ennen alan uusien opiskelijoiden määrä oli laskenut kahtena vuonna peräkkäin. Alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä puolestaan säilyi ennallaan. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Suomen ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 2 627 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen uutta opiskelijaa, kun vuonna 2012 lukema oli 2 589. Kasvua kertyi 1,5 prosenttia. Alan uusien opiskelijoiden määrä jää silti pienemmäksi kuin muutamana aiempana vuonna. Vuonna 2011 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoaloilla aloitti 2 750 uutta opiskelijaa, vuonna 2010 heitä oli 2 772 ja vuonna 2009 uusia opiskelijoita oli 2 735.

Ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 9 981 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen opiskelijaa, kun viime vuonna heitä oli 9 980. Vuonna 2011 alalla oli 9 891 amk-opiskelijaa, vuonna 2010 heitä oli 9 488 ja vuonna 2009 vain 8 790. Vaikka alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä ei kasvanut viimeisen vuoden aikana, on opiskelijoiden lukumäärä nyt 13,5 prosenttia suurempi kuin vielä neljän vuotta sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan uusien amk-opiskelijoiden määrä kasvoi”

Jätä kommentti