Kokeile kuukausi maksutta

Hallinto-oikeus: Tampereen rantatunnelisopimus on laillinen

Tampereen Rantaväylän tunnelia koskeva yhteistyösopimus on laillinen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeus on hylännyt sopimuksesta tehdyt kaksi valitusta.

Tampereen Rantaväylän tunnelia koskeva yhteistyösopimus on laillinen, katsoo Hämeenlinnan hallinto-oikeus. Hallinto-oikeus on hylännyt sopimuksesta tehdyt kaksi valitusta.

image

Valitukset koskivat Liikenneviraston ja Tampereen kaupungin sopimusta Rantaväylän tunnelin toteuttamisesta ja rahoitusjärjestelyistä. Kaupunginvaltuusto hyväksyi sopimuksen keväällä 2012. Ohitustien korvaavan tunnelin arvioidaan maksavan noin 185 miljoonaa euroa.

Valtuusto hyväksyi tunnelihankkeen lopullisesti tämän vuoden syyskuussa. Aloite tunnelista irtaantumisesta hylättiin äänin 36–31. Päätöksen jälkeen tunnelin rakennustyöt on aloitettu.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Hallinto-oikeus: Tampereen rantatunnelisopimus on laillinen”

  1. Järjetönkin päätös voi olla laillinen. Sen osoitti hallinto-oikeus. Tehkää Tampereen päättäjät vaan lisää järjettömiä päätöksiä. Seuraava onkin jo tulossa: se on ratikka. Eläköön suuruudenhulluus!

  2. Onneksi järkevyyden sen paremmin kuin järjettömyydenkään tarkastelu (siinä mielessä kuin kommentaattori tarkoittaa) ei kuulu hallinto-oikeudelle. Lainlaatijat ovat olleet järjissään määritellessään oikeuslaitoksen tehtävät.

  3. Yksi hullu päätös odottaa jo toteuttamistaan, kun vanha tavara-asema siirretään muutamia kymmeniä metrejä toiseen paikkaan (nykyisen Morkun paikalle, joka puretaan), koska tavara-aseman kohdalle suunniteltuun katuun ei saanut tehdä mutkaa. Siirron arvioidaan maksavan miljoona euroa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat