Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi lokakuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi lokakuussa 5,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi edelliskuukausista, sillä syyskuussa palkkasumma oli kasvanut 2,6 prosenttia, elokuussa 3,4 prosenttia ja heinäkuussa 3,2 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi lokakuussa 5,2 prosenttia vuotta aiemmasta. Palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi edelliskuukausista, sillä syyskuussa palkkasumma oli kasvanut 2,6 prosenttia, elokuussa 3,4 prosenttia ja heinäkuussa 3,2 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

image

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi lokakuussa 5,7 prosenttia vuoden takaisesta, erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 6,0 prosenttia sekä maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 0,8 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi elo-lokakuussa 3,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Työllisyys vaikuttaa palkkasummaan

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti kiihtyi lokakuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat