Kokeile kuukausi maksutta

Teknos osti 40 prosentin osuuden kiinalaisesta maalitehtaasta

Teknos Group Oy on ostanut 40 prosentin osuuden Kiinan Changzhoussa sijaitsevasta maalitehtaasta Manfield Chemical (Changzhou) Co. Ltd:stä. Samalla tehtaan toimintaa jatkamaan on perustettu uusi yhteisyritys Manfield Teknos Chemical (Changzhou) Co. Ltd. Kauppa edellyttää vielä paikallisten viranomaisten vahvistusta, mitä odotetaan lähikuukausina.

Teknos Group Oy on ostanut 40 prosentin osuuden Kiinan Changzhoussa sijaitsevasta maalitehtaasta Manfield Chemical (Changzhou) Co. Ltd:stä. Samalla tehtaan toimintaa jatkamaan on perustettu uusi yhteisyritys Manfield Teknos Chemical (Changzhou) Co. Ltd. Kauppa edellyttää vielä paikallisten viranomaisten vahvistusta, mitä odotetaan lähikuukausina.

Manfield Chemical on toiminut Teknoksen teollisuusmaalituotteiden sopimusvalmistajana Kiinassa vuodesta 2011. Changzhoun maalitehtaan vuosikapasiteetti on noin 2 500 tonnia.

Kiina on Teknokselle strategisesti tärkeä kasvualue. Teknoksen myynti Kiinassa on kasvanut nopeasti, mikä lisää tarvetta oman tuotannon lisäämiseen. Yhteisyritys Manfieldin kanssa vahvistaa Teknoksen asemaa ja antaa mahdollisuuden laajentaa toimintaa Kiinan kasvavilla pintakäsittelymarkkinoilla, joilla tarve kansainväliset laatuvaatimukset täyttäville pintakäsittelytuotteille on kasvanut globalisaation myötä.

Teknoksen merkittävimmät liiketoimintasegmentit Kiinassa ovat metalliteollisuuden neste- ja jauhemaalit, teollisen puun pinnoitteet sekä erikoispinnoitteet.

Teknoksella on Kiinan Shanghaissa jo ennestään myyntiyhtiö ja varasto. Teknos Kiinan palveluksessa on noin 20 henkeä myynti-, logistiikka-, tekninen palvelu- ja tuotekehitystehtävissä.

Teknos-konsernin liikevaihdon arvioidaan olevan noin 280 miljoonaa euroa vuonna 2013. Myös operatiivinen tulos paranee edellisvuodesta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Teknos osti 40 prosentin osuuden kiinalaisesta maalitehtaasta”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat