Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi marraskuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi 2,6 prosenttia marraskuussa vuotta aiemmasta. Lokakuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli 4,6 prosenttia ja syyskuussa 1,9 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi 2,6 prosenttia marraskuussa vuotta aiemmasta. Lokakuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli 4,6 prosenttia ja syyskuussa 1,9 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

image

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi marraskuussa 1,1 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 1,7 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 3,8 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi syys-marrakuussa 3,0 prosenttia vuoden takaisesta.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi marraskuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat