YIT:n uuden kohtuuhintaisen asumisen konseptin pilottikohde valmistuu Vantaan Kivistöön keväällä 2015. Vantaan Puuhakivi -niminen asunto-osakeyhtiö on kuusikerroksinen kerrostalo. Toinen pilottikohde rakentuu samaa tahtia Jyväskylän Äijälänrantaan. Vantaan ja Jyväskylän lisäksi kohteita on suunnitteilla eri puolille Suomea, muun muassa Turun seudulle, Ouluun ja Rovaniemelle.

YIT rakentaa kohtuuhintaisen asumisen konseptin pilottikohteen Vantaalle

YIT:n uuden kohtuuhintaisen asumisen konseptin pilottikohde valmistuu Vantaan Kivistöön keväällä 2015. Vantaan Puuhakivi -niminen asunto-osakeyhtiö on kuusikerroksinen kerrostalo. Toinen pilottikohde rakentuu samaa tahtia Jyväskylän Äijälänrantaan. Vantaan ja Jyväskylän lisäksi kohteita on suunnitteilla eri puolille Suomea, muun muassa Turun seudulle, Ouluun ja Rovaniemelle.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

”Kohtuuhintaisen asumisen konseptissa edullinen hintataso perustuu suunnittelun tehokkaaseen tilamitoitukseen toiminnallisuuden kärsimättä. Turhat mutkat ja ulkokulmat on poistettu ja jokaiselle neliölle on mietitty oma tarkoituksensa”, kertoo yksikön johtaja Antti Inkilä YIT:stä.

”Kivistön alue on Vantaan kaupungin ns. kaavoitusyhteistyöhanke, ja se on lähtenyt käyntiin lupaavasti. Kaavoittajakumppanuus rakennusyhtiön kanssa mahdollistaa kustannustietoisen, nopeammin etenevän ja helpomman kaavoitusprosessin. Suhtaudumme positiivisesti tähän uuteen tapaan lähestyä kaavoitusta”, sanoo Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen.

YIT rakentaa Vantaan Kivistöön myös toisen kohtuuhintaisen asumisen kohteen.
”Kohtuuhintaisen asumisen ratkaisu on herättänyt suurta mielenkiintoa ja Puuhakiven asunnoista suurin osa onkin jo varattu. Toisen kohteen, Vantaan Peikonkiven on määrä valmistua vuonna 2016”, kertoo Inkilä.

”Kivistön pilottikohteen sijainti on palvelujen ja julkisen liikenteen yhteyksien suhteen tulevan Kehäradan myötä erinomainen. Lisäksi siellä noudatetaan kestävän kehityksen periaatteita, sillä sinne tulee esimerkiksi alueellinen jätteiden putkikeräysjärjestelmä”, Inkilä toteaa.

Kohtuuhintaiseen asumiseen

järkevästi suunnitelluilla neliöillä

”Kohtuuhintainen asuminen tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että esimerkiksi kolmen huoneen ja keittiön asunnon toiminnallisuudet on suunniteltu keskimääräisen kaksion neliömäärään ja vastaavasti kaksion yksiöön. Tämä tarkoittaa, että käytännössä kolmion voi hankkia huomattavasti edullisemmin, millä pyrimme tekemään omistusasumisen mahdolliseksi myös pieni- ja keskituloisille perheille”, kertoo YIT:n hankekehityspäällikkö Samuli Joki.

”Tavoittelemme keskimäärin 15 prosenttia edullisempia kokonaishintoja alueen uudisasuntomarkkinassa. Asuntojen edullisuus perustuu järkevän suunnittelun ja tilankäytön myötä saatuihin kustannussäästöihin. Asuntojen laadusta ei ole tingitty”, Joki jatkaa.

”YIT:n kohtuuhintaisen asumisen ratkaisuun kuuluu valmiina rahoitusratkaisuina 70 prosentin yhtiölaina. Pilottikohteissa on myös joustava vuokratontti. Näiden avulla asunnon ostajan oman pääoman tarve saadaan hyvin kohtuulliseksi”, sanoo Joki.
”Sen lisäksi, että asunnot ovat kokonaishinnoiltaan keskimääräisiä markkinahintoja edullisempia, suunnittelussa on huomioitu myös yhteisöllisyys esimerkiksi Vantaan Kivistössä yhteisen pihasaunan muodossa”, Joki kertoo.

Vantaan pilottikohde Puuhakivi sijaitsee Länsi-Vantaan Kivistössä lähellä Aurinkokiven keskusta, jonne valmistuu muun muassa päiväkoti, neuvola ja koulut sekä kaksi päivittäistavarakauppaa.  Kivistö on kehittyvä ja kasvava kaupunkikeskus, josta on nopea junayhteys Helsingin keskustaan ja lentokentälle, kun Kehärata valmistuu kesäkuussa 2015.  Heinäkuussa 2015 Vantaan kaupunki isännöi Kivistössä Asuntomessuja.

Toinen pilottikohde Kullervo valmistuu Jyväskylän Äijälänrantaan, joka sijaitsee Jyväsjärven rannalla, vastapäätä järven toisella puolella kohoavaa Lutakon kaupunginosaa. Luonnonkaunis alue sijaitsee Päijänteen vesireitin tuntumassa. Äijälänrantaan syntyy lähivuosina uusi omaleimainen asuinalue, joka nostaa arkkitehtuuristaan tunnetun kaupungin siluetin uusiin korkeuksiin. Äijälänrannassa pidetään vuoden 2014 Asuntomessut. YIT rakentaa messuille 13-kerroksisen Maailmanpylväs-kerrostalon.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “YIT rakentaa kohtuuhintaisen asumisen konseptin pilottikohteen Vantaalle”

  1. mitä mutkia ja kulmia gryndi kohteissa on.vuokratalot on arkkitehtoonisesti ja varustetasoltaan hyvää tasoa,mutta hinnaltaan edullisia

    1. PKS-alueen kaupungit estävät kaavamääräyksillään halpojen vuokratalojen raekentamisen, muistelet menneitä aikoja.

      1. PKS-alueen kaupungit estävät tonttipolitiikallaan edullisten asuntojen tekemisen. No kyllä ne rakennusmääräyksetkin siihen vaikuttavat, mutta vähemmässä määrin.

  2. Täytyy sanoa, että YIT on markkinoinnin mestari kun saa markkinoiduksi kalliimman asunnon halvempana. Selitetään muka, että kolmion saa kaksion hinnalla. Tosiasiassa neliöhinta kuitenkin nousee ja veikkaanpa ettei asunnoissa ole asuntokohtaista saunaa, koska pihalle on tehty ”yhteisöllinen” yhteissauna. Tosiasia on, että tällaisen asunnon rakentaminen on urakoitsijalle paljon halvempaa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi