Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi rajusti tammikuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi 9,8 prosenttia tammikuussa vuotta aiemmasta. Joulukuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli 3,2 prosenttia ja marraskuussa 2,6 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi 9,8 prosenttia tammikuussa vuotta aiemmasta. Joulukuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli 3,2 prosenttia ja marraskuussa 2,6 prosenttia vuoden 2012 vastaaviin kuukausiin verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

image

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi tammikuussa 11,7 prosenttia vuoden takaisesta, maa- ja vesirakentamisen palkkasumma 3,9 prosenttia ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 10,2 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi marras-tammikuussa 4,4 prosenttia vuoden takaisesta.

Työllisyys vaikuttaa palkkasummaan

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkkoihin sisällytetään kaikkien yrityksen palveluksessa olevien työntekijöiden rahamääräiset korvaukset kuukauden aikana tehdystä työstä. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttavat palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi rajusti tammikuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat