VVO:n tulos kovassa kasvussa

VVO-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa kymmenyksellä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Samalla yhtiön tulos ennen veroja koheni selvästi. Liikevaihdon kasvu perustui vuokraustoiminnan tuottojen kasvuun ja vaihto-omaisuuskohteiden myyntiin. Tuloskehitys puolestaan perustui ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen vaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen sekä alhaisiin rahoituskuluihin.

VVO-konsernin liikevaihto kasvoi tammi-kesäkuussa kymmenyksellä edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Samalla yhtiön tulos ennen veroja koheni selvästi. Liikevaihdon kasvu perustui vuokraustoiminnan tuottojen kasvuun ja vaihto-omaisuuskohteiden myyntiin. Tuloskehitys puolestaan perustui ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen vaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen sekä alhaisiin rahoituskuluihin.

”Uusia rakennushankkeita on aloitettu katsauskaudella runsaasti ja panostukset korjausinvestointeihin ovat samaa tasoa kuin viime vuonna”, VVO:n toimitusjohtaja Jani Nieminen sanoo.

VVO:n omistamien vuokra-asuntojen määrä oli katsauskauden lopussa 40 462 kappaletta. Asunnoista 19 736 kuului VVO Vapaa -liiketoimintaan ja 20 726 VVO Arava -liiketoimintaan. Vuoden 2013 kesäkuun lopussa VVO omisti 39 851 vuokra-asuntoa.

Asuntojen taloudellinen vuokrausaste pysyi korkealla tasolla ja oli tilikaudella 98,2 prosenttia, mikä oli sama kuin vuotta aiemmin 98,2 prosenttia. Vaihtuvuus oli 13,5 prosenttia. Vuotta aiemmin se oli 13,1 prosenttia.

Katsauskauden aikana VVO:lle valmistui 343 vapaarahoitteista vuokra-asuntoa, kun niitä vuotta aiemmin valmistui 113 kappaletta. Katsauskaudella käynnistyi 242 asunnon rakentaminen, kun lukema oli vuotta aiemmin 364. Rakenteilla oli katsauskauden lopussa yhteensä 919 asuntoa. Vuotta aiemmin rakenteilla oli 802 asuntoa.

VVO odottaa taloudellisen vuokrausasteensa ja vaihtuvuutensa pysyvän nykyisellä tasolla. Konsernin tuloskehityksen odotetaan pysyvän hyvänä erityisesti VVO Vapaa -liiketoiminnassa. Kasvukeskusten vuokra-asuntojen vakaan kysynnän vuoksi investoinnit jatkuvat vahvoina.

VVO-konserni 1-6 2014/1-6 2013

 • Liikevaihto milj. euroa 188,5/171,6
 • Liikevoitto % 39,2/37,7
 • Tulos ennen veroja milj. euroa 51,7/43,9
 • Omavaraisuusaste (kirjanpitoarvoin) % 21,0/19,7
 • Tase milj. euroa 2 543,4/2 379,8
 • Henkilöstö (kauden lopussa) 366/364

Tätä artikkelia on kommentoitu 14 kertaa

14 vastausta artikkeliin “VVO:n tulos kovassa kasvussa”

 1. Sosiaalinen asuntorakentaja, joka tekee sikabisnestä vähävaraisten ja keskituloisten kustannuksella, kerjää verta nenästään!
  Nykyisenä some-aikana riittänee yksi tarpeeksi tehokas kampanja, niin osaomistajat (AY-liike etc.) alkavat muistelemaan, mistä olikaan alunperin kyse!

 2. Mitenköhän tuota ’vaihtuvuutta’ VVOssa lasketaan. Uskon enemmän SATOn lukuun joka alkaa kolkutella 40 %:ia. Kyllä meinaan väännetään sopparia kun on 25000 kämppää.
  Korotusten ahneus näkyy selvästi SATOn luvuissa, myös käyttöasteessa.

 3. Liikevoitto 39,2 %. Sehän tarkoittaa 0,392 x 188,5 milj.€ = 73,89 milj.€ ja kun tulos ennen veroja on 51,7 milj.€ tarkoittaa se sitä, että aivan huikeaa tulosta tehdään vuokralaisten kustannuksella. Mikähän tästä on ns. arava-puolen osuus?

 4. Nuoret aikuiset varsinkin ovat työnhakijoita tai määräaikaisia ollen pakotettuja maksamaan kohtuuttomia vuokria. Samat henkilöt vastaavat aikanaan valtion vuokrien ja ikäihmisten eläkkeiden maksusta.

 5. Sosialidemokraattiset järjestöt perustivat aikoinaan tämän yhtiön rakentamaan asuntoja työmiehille ja -naisille ja kartuttamaan hieman puolueen kassaakin. Toiminnassa säilyi kohtuus niin kauan kuin Ben Grass oli yritystä vetämässä. Sitten karkasi mopo, ja sen jälkeen Rakennusliittoakin on kiinnostanut ainoastaan muhkeat osingot. Pääomansa ovat liiton johtajan ainakin nuoruudessaan lukeneet tarkkaan, ja nyt he tietävät myös käytännössä miten kapitalisti riistää. Mutta riistäminenhän onkin kivaa, nämä toverit ovat nyt huomanneet. Hys, ei kerrota sitä kuitenkaan duunareille, jotka noita vuokria maksavat, koska joku voi olla liiton jäsen eli tavallaan isäntä, heh heh.

  Nyt sitten demariministeri on perustanut uuden ikioman asuntorakennuttajan ministeriöön ja ministerin avustaja on kiirehtinyt toisen juuri perustetun asuntorakennuttajan toimitusjohtajaksi. Onko tavoitteena sitten tehdä taas sosiaalista asuntotuotantoa vai halutaanko VVO:n näyttämä rahanteon malli monistaa? Aika näyttää ja historia opettaa.

 6. Miten Eihän tuollaista liikevoittoprosenttia ole missään. 39 % ?.

  Liikevoittoprosentin perusteella VVO:lla olisi varaa alentaa vuokria kolmannes, ja tulos jäisi silti voitolliseksi.

  1. Ennen oli tekussakin kirjanpito oppiaineena, onkohan tuo alennuslaskelma sitä uutta luovaa kirjanpitoa.

   Vanhojen oppien mukaan tuolla matematiikalla jäisi lainat lyhentämättä ja mahtaakohan pankit tätä hyväksyä.
   Vanhassa kirjanpidossa tilinpäätöksen kaavassa vähennettiin voitosta ensin verot sitten lyhennykset pankeille ja loput omistajille osinkoina tai uusiin investointeihin.

   1. Ehkä sinunkin olisi syytä kerrata niitä kirjanpidon oppeja. Liikevoitto on ollut 39 % eli 73,9 milj. € . Siitä on silloin ollut vähennettynä jo suunnitelman mukaiset poistot eli käytännössä asuntoihin kohdistuvien lainojen lyhennykset. Tulos ennen veroja on ollut 51,7 milj. € ja silloin siitä on jo poistettu rahoitusmenot eli käytännössä korkomenot. Kyllä vuokrissa olisi alennusvaraa. Kun vuokria verrataan esim Helsingin kaupungin omistamien asuntojen vuokriin, ovat VVO:n vuokrat 20-30% korkeammat… Ja turha selitellä, että kaupunki subventoisi vuokria verovaroilla, koska näin ei ole. Helsingin kaupungin budjetissa ei sellaista menoerää ole.

    1. Jaa meille kun opetettiin koneet ja rakennuksetkin kuluvat ja poistoilla tämä kustannus jaksotetaan tilikausille, lainat on myös syytä maksaa pois.
     Kun lainat on maksettu voi remontteja varten ottaa uutta lainaa eikä tarvita valtion Remontti Oy:tä rahoittamaan peruskorjauksia.

     Valtion pitkät korkotukilainat perustuvat siihen että inflaatio syö lainat ja niitä ei tarvitse lyhennellä, eiliset EKP:n päätökset eivät näytä siltä että ihan äkkiä olisi inflaatiosta apua. Pistetään pää pensaaseen ja perustetaan 10 vuoden päästä Asuntoremontti Oy, kun ensimmäiset korkotukilainoitetut kohteet ovat 30 vuotiaita.

 7. Vuokrilla katetaan menot. Osa menoista on kuluina tuloslaskelmassa mutta osa menee suoraan taseeseen. Näin erityisesti pääomavaltaisessa toiminnassa. Sellaisia menoja ovat esim. investointikorjaukset, uustuotannon ja hankintojen omavastuuosuudet. Lainojen lyhennykset ovat esim. VVO:llavuositasolla parikymmentä miljoonaa suuremmat kuin poistot. Kaikkia näitä varten on näytettävä huomattavaa voittoa. Ilman sitä tehtäisiin vähemmän Suomeen vuokra-asuntoja, korjattaisiin vähemmän jne. Vuokrataso on VVO:lla yli 20 % alempi kuin esim. Satolla. Viime kevään osinko toi omistuksen käyvälle arvolle vain noin 1 % tuoton. Rahoituslaskelman mukaan tulos puolelta vuodelta oli 7 M€. Rahoituslaskelman lopputulema ja erien muutokset on se pohja, jolta kehitystä kannattaisi arvioida. Kaikki nämä tiedot ilmenevät osavuosikatsauksesta ja tilinpäätöksestä.Suosittelen kirjanpidon kertausta tai peräti jatko-opiskelua.

  1. Ei pidä paikkaansa, että VVO:lla olisi lainojen lyhennykset vuositasolla parikymmentä miljoonaa suuremmat kuin poistot. Ihan jos numeerisesti katsotaan esim v. 2013 tilinpäätöksestä, niin poistot olivat 53,7 milj. € ja lainojen lyhennykset 58,8 milj. €.

   1. Tänä vuonna puolelta vuodelta poistot 25 ja lyhennykset 34 M€ (rahoituslaskelmassa muutokset netotettu), eli vuositasolla ero ollee parikymmentä miljoonaa.

    1. Eiköhän vuoden 2014 tilinpäätöksessä poistot liene taas yhtä suuret kuin lyhennykset. Niin kuin aina ennenkin.

 8. VVO on just näitä jotka mainostaa edullisia vuokra-asuntoja niikuin Satokin ja kun seuraa mitä niiden vuokrapyynnit on ei voi kuin ihmetellä millä helvetillä niitä on varaa maksaa.Vuokra-asunnoilla on hyvä riistää pienituloisia ja työttömiä.VVo:kin oli joskus kohtuullinen vuokranantaja mutta siihen sekin on loppunut kun ollaan päästy ahneuden makuun.Tälläiseen ei päätäjät vain halua puuttua kun taitaa olla oma lehmäkin lypsettävänä!

Vastaa