Kokeile kuukausi maksutta

YIT:n Juha Kostiainen: Tampere voi ryhtyä oikeaksi kaupungiksi

Tampere voi tavoitella isoa kasvua ja ryhtyä oikeaksi kaupungiksi, arvioi YIT Oyj:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Juha Kostiainen ottaisi Tampereen kehittämiseen mallia Milanosta.

Hän sanoo sunnuntain Aamulehdessä, että puheet Suomen kakkoskeskuksesta pitää unohtaa. ”Ei Milanokaan pyri Italian kakkoskeskukseksi, vaan muodin ja designin kärkeen maailmassa.”
Arviona on, että seuraavan 15 vuoden aikana 500 000 suomalaista muuttaa kaupunkeihin. Kostiaisen Aamulehden vierailijapalstan kirjoituksen mukaan Tampereen seutu voi tavoitella tästä kasvusta 200 000:tta. Siitä yli puolet pitäisi tulla Tampereen kaupungin alueelle.

”Tiivistää voidaan vaikkapa Tammelassa ja Tesomalla. Tulevan ratikkareitin varsi voidaan hyödyntää kauttaaltaan. Lisäksi Ruotulan golfkenttä kannatta ottaa asumiskäyttöön. Eteläpuisto, Lakalaiva ja Koilliskeskus ovat hyviä alueita”, hän luettelee.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “YIT:n Juha Kostiainen: Tampere voi ryhtyä oikeaksi kaupungiksi”

  1. Tampere oikeaksi kaupungiksi YIT:n avulla vai? Käykää katsomassa ensin YIT:n pilaamaa Tampellan kaupunginosaa, ennen kuin uskotte YIT:n johtaja Kostiaisen esitystä.

  2. Melkoisen utopian Juha esitti. Noin nopeaa väestönkasvua ei ole nähty kuin kehitysmaissa. Tuloksena on ollut suuria slummeja. Infra ei ehdi mukana. Esim. Nairobi.
    Mikä mahtaa Juhaa riepoa golfissa, kun kentällekin pitäisi saada asuntoja. Kaupungin yhden sisääntuloväylän varrella ylläpidetään yksityisin varoin viheraluetta, joka liittyy Kaupin puistoalueeseen. Kaupunki tarvitsee puistojakin.

    Tampereen seudun väkimäärän tuplaaminen 15 vuodessa on puhdasta utopiaa.

    Pentti Rantala

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat