Kokeile kuukausi maksutta

Asuntoministeri yrittää edelleen vaihtaa Aran ylijohtajan organisaatiomuutoksella

Valtioneuvosto nimitti 20.10.2014 Aralle uuden johtokunnan neljäksi vuodeksi. Siitä huolimatta asuntoministeri Pia Viitasen esikunnasta kerrotaan, että Aran uudelleen organisoimista koskeva lakimuutos yritetään tehdä vielä tällä vaalikaudella. Muutoksen jälkeen virastolla ei olisi enää rahastoa ja nykyinen ylijohtaja Hannu Rossilahti korvattaisiin valtioneuvoston nimittämällä pääjohtajalla.

Valtioneuvosto nimitti 20.10.2014 Aralle uuden johtokunnan neljäksi vuodeksi. Siitä huolimatta asuntoministeri Pia Viitasen esikunnasta kerrotaan, että Aran uudelleen organisoimista koskeva lakimuutos yritetään tehdä vielä tällä vaalikaudella. Muutoksen jälkeen virastolla ei olisi enää rahastoa ja nykyinen ylijohtaja Hannu Rossilahti korvattaisiin valtioneuvoston nimittämällä pääjohtajalla.
Kuuntele juttu

Aran uudistamista perustellaan sillä, että se tehostaisi ja selkiyttäisi viraston johtamisjärjestelmää. Hankkeen käynnisti jo edellinen asuntoministeri Krista Kiuru. Organisaatiomuutoksen keskeisenä tavoitteena näyttää kuitenkin olevan Rossilahden syrjäyttäminen.

Aran organisaatiomuutosta koskeva lakiesitysluonnos oli kesäkuussa jo hallituksen yleisistunnon ennakkoon julkaistulla asialistalla, mutta kulttuuri- ja asuntoministeri Pia Viitanen veti sen pois hallituksen käsittelystä.

Organisaatiomuutoksen lykkääntymisen syy on se, ettei kokoomus ole hyväksynyt esitystä.

Organisaatiomuutosta odoteltaessa Aran johtokunnan toimikautta on jatkettu pätkissä jo neljä kertaan. Nyt tehtiin normaali neljän vuoden nimitys, sillä oikeuskansleri oli pitänyt pätkämenettelyä sopimattomana.

Aran johtokunnan puheenjohtajuus siirtyi demareille, kun puheenjohtajaksi nimitettiin oikeustieteen kandidaatti Esa Swanljung. Aikaisemmin puheenjohtajana toiminut ja kokoomuksen leiriin kuuluva Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen on jatkossa varapuheenjohtaja. Muut johtokunnan jäsenet ovat riskienhallintapäällikkö Anneli Nieminen, yliarkkitehti Henna Helander, toimitusjohtaja Pasi Holm, toiminnanjohtaja Anne Viita ja henkilöstön edustajana asuntomarkkina-asiantuntija Hannu Ahola.

Myös 20 vuoden korkotukimallin ehtoja sorvataan ympäristöministeriössä edelleen, samoin Ara-vuokrien kohtuullistamista koskevia toimia. Ratkaisuja luvataan ensi viikolla.

Lainsäädäntöhankkeet on annettava eduskunnalle viimeistään 4. joulukuuta, jotta ne ehditään käsitellä tällä vaalikaudella.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Asuntoministeri yrittää edelleen vaihtaa Aran ylijohtajan organisaatiomuutoksella”

  1. Mitä pahaa Rossilahti on tehnyt demareille, kun Viitanen on näin innokas?

  2. Hyvä veli verkosto toimii yli puoluerajojen. Rossilahdella on suojeliansa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat