Kokeile kuukausi maksutta

VVO paransi tulostaan roimasti

VVO-konsernin tammi-syyskuu sujui hyvin. Liikevaihto kasvoi 7,5 prosentilla 277,9 miljoonaan euroon, ja tulos ennen satunnaisia eriä parani peräti 11 prosenttia. Tuloskehitys perustuu konsernin mukaan ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen asukasvaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen ja alhaisiin rahoituskuluihin. Toimitusjohtaja Jani Nieminen oli syystäkin tyytyväinen.

VVO-konsernin tammi-syyskuu sujui hyvin. Liikevaihto kasvoi 7,5 prosentilla 277,9 miljoonaan euroon, ja tulos ennen satunnaisia eriä parani peräti 11 prosenttia. Tuloskehitys perustuu konsernin mukaan ylläpitokustannusten hallintaan, pieneen asukasvaihtuvuuteen, hyvään käyttöasteeseen ja alhaisiin rahoituskuluihin. Toimitusjohtaja Jani Nieminen oli syystäkin tyytyväinen.

”Tuloskehitys on jatkunut erittäin hyvänä. Rakenteilla oli katsauskauden lopussa yhteensä 964 asuntoa, jotka kaikki ovat vapaarahoitteisia. Tavoitteena on jatkaa mittavia investointeja sekä kasvattaa asuntotarjonnan määrää myös muissa Suomen kasvukeskuksissa”, Nieminen toteaa.

Asuntojen taloudellinen vuokrausaste on VVO:n mukaan erinomaisella tasolla, 98,1 prosenttia. VVO odottaa vuokrausasteen ja vaihtuvuuden pysyvän nykyisellä tasolla. Tuloskehityksen yritys ennakoi pysyvän hyvänä erityisesti VVO Vapaa -liiketoiminnassa.

VVO-konserniin kuuluu yli 40 000 vuokra-asuntoa, joista yli 13 000 asuntoa on VVO- ja yli 26 000 Lumo-brändin asuntoa. Viime vuonna vastaavaan aikaan asuntoja oli 40 262.

Syyskuun lopussa rakenteilla olevat asunnot ovat kaikki vapaarahoitteisia. Rakenteilla olevista asunnoista Helsingin seudulla sijaitsee 651 asuntoa ja 313 Suomen muissa kasvukeskuksissa. Viime vuonna rakenteilla oli vastaavaan aikaan 821 asuntoa.

VVO:n kiinteistökannan käypä arvo oli syyskuun lopulla noin 3,5 miljardia euroa. Siinä on kasvua 7,3 prosenttia viime vuodesta. VVO korjasi kiinteistöjään viime vuonna 53,1 miljoonalla eurolla, missä on hieman pudotusta edellisvuodesta.

VVO Oyj

1–9 2014/1–9 2013

 • Liikevaihto, milj. euroa 277,9/258,6
 • Liikevoitto, milj. euroa 108,1/96,8
 • Liikevoitto-% 38,9/37,5
 • Tulos ennen satunnaisia eriä, milj. euroa 74,2/66,7
 • Omavaraisuusaste-% 41,8/38,2
 • Bruttoinvestoinnit, milj. euroa 132,3/170,0
 • Henkilöstö 335/331

Tätä artikkelia on kommentoitu 9 kertaa

9 vastausta artikkeliin “VVO paransi tulostaan roimasti”

 1. Ja taas ovat asukkaat maksumiehinä VVO:n omistajien rikastumisessa. Ammattiliitot ovat kyllä muka jäseniensä etujen vartijoina, mutta osingot painavat vaakakupissa enemmän kuin jäsenistön (joista monet asuvatkin jo omassa asunnossaan) ja köyhän kansan vuokrat.
  Yhdeksältä kuukaudelta tulos on 74,2 milj.€ ja pitää muistaa, että tästä summasta on jo vähennetty korkokulut ja pakolliset lainojen lyhennykset. Toki VVO tekee ylimääräisiä lyhennyksiä (kovan rahan vuokra-asuntojen osalta) ja rahoittaa uusien kovan rahan vuokra-asuntojen rakentamista näillä voitoillaan. Mutta mistä VVO on saanut alkuperäisen varallisuutensa: ARA-kannastaan!

  1. Tosta tuloksesta ei ole vähennetty lainojen lyhennyksiä.

   1. Kyllä on lyhennetty kuten tuossa jo sanoin. Liikevoitto on se mistä on pakolliset lainojen lyhennykset on jo vähennetty nimikkeellä ”Poistot”

    1. Rahoitustuotot ja -kulut vähennetään liikevoitosta.
     Tosin tulos on senkin jälkeen erinomainen ja siitä voidaan syyttää vain pääkaupunkiseudun erinomaista kaavoitustilannetta ja pankkien kireää lainanantopolitiikkaa yksityishenkilöille.
     Vapaa asuntovuokraus se on joka kannattaa. Eli Oravaa ostamaan…

     1. Kyllä…liikevoitosta vähennetään rahoituskulut ja tuotot, jotka ovat käytännössä korkokuluja ja tuottoja (ei siis lainojen lyhennyksiä) ja nämä vähentämällä saadaan tulos, joka sekin on VVO:lla huima. MUTTA liikevoitosta on jo vähennetty poistot eli käytännössä pakolliset lainojen lyhennykset.

 2. Kela maksaa asumistukia, jotka lihottavat VVO:n voittoa. Ammattiliittojen ja muiden omistajien kautta raha menee….?
  ….kertokaa se meille vuokralaisille ! omakus

 3. Vertaillaanpa hieman YIT Rakennuksen ja VVO:n osavuosikatsauksia samalta aikajaksolta

  YIT VVO
  Liikevaihto 485,7 M€ 277,9 M€
  Liikevoitto 33,5 M€ 108,1 M€
  Tulos 22,6 M€ 74,2 M€

  Eli lähes puolta pienemmällä liikevaihdolla VVO tekee kolminkertaista tulosta verrattuna YIT:n. Pitäisiköhän YIT:n vaihtaa liiketoimintansa suuntaa.

 4. Hei!

  Tuota VVO:n tulosta ihmettelemällä joku on näköjään (ilmeisesti vahingossa) keksinyt ratkaisun pääkaupunkiseudun asunto-ongelmiin. Kaikki suuret rakennusliikkeet, joilla on tontteja takanaan alkavat tuottaa nyt ns. kovan rahan vuokra-asuntoja omaan omistukseensa. Ihmiset saavat asuntoja, rakennusliikkeiden tulos paranee, vuokramarkkinoille tulee kilpailua => vuokrat laskevat. Kaikki voittavat.

  1. Rahoituslaskelman mukaan VVO:n rahoitusvarat pienenivät 6,4 M€, eli vuokrat eivät riittäneet kaikkiin menoihin. Tämä johtunee investointitahdin kasvusta. On kuitenkin hyvä että tulosta riittää ja sitä käytetään asuntojen korjaamiseen ja uusien rakentamiseen.

   Asuntovuokraus kuten muukin kiinteistösijoitustoiminta poikkea monessa suhteessa esim. rakennusliikkeiden liiketoiminnasta. Suuri osa rahankäytöstä menee suoraan taseeseen, jolloin tuloslaskelman luvuilla yksin ei saa kuvaa taloudellisesta kehityksestä. Kiinteistökannan investointikorjaukset aktivoidaan taseeseen, samoin uudisrakentamisen omarahoitusosuudet, eli ne rahoitetaan tuloksella. Tuloksella rahoitetaan myös verot, osingot ja poistoja suuremmat lainojen lyhennykset. Osinkojen osuus on esim. VVO:ssa käytännössä vuokrista noin 0,60 euroa neliölle kuukaudessa. Mitä vähemmän korjaustoimintaa tarvitsee lainoittaa, sen edullisempaa se on pitkässä juoksussa myös vuokralaisten kannalta.

   Asuntovuokraajien kuten VVO:n ja Saton saama tuotto sitoutuneelle pääomalle on pieni verrattuna lähes mihin tahansa muuhun liiketoimintaan. Siitä johtunee että alalle ei ole tungosta. Hyvä että edes VVO ja Sato tekevät vuokra-asuntoja kaiken maailman mussuttajien virheellisistä kommenteista huolimatta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat