Asuntomarkkinoiden yllätys, hitasejakin seisoo jo tyhjillään Helsingissä

Hintasäänneltyjä hitas-asuntoja on totuttu jonottamaan, mutta nyt Helsingissä on myynnissä 105 valmista hitasta. Määrä on koko 2000-luvun ennätys, ilmenee Rakennuslehden markkinakatsauksesta. Valmiita asuntoja on noin kymmenessä kohteessa, esimerkiksi Viikinmäessä ja Myllypurossa. Merenrantakohteissa asuntoja arvotaan edelleen kovan kysynnän takia.

Hintasäänneltyjä hitas-asuntoja on totuttu jonottamaan, mutta nyt Helsingissä on myynnissä 105 valmista hitasta. Määrä on koko 2000-luvun ennätys, ilmenee Rakennuslehden markkinakatsauksesta. Valmiita asuntoja on noin kymmenessä kohteessa, esimerkiksi Viikinmäessä ja Myllypurossa. Merenrantakohteissa asuntoja arvotaan edelleen kovan kysynnän takia.

Myynnissä olevien hitasien keskimääräinen hinta putosi vuodessa 7,8 prosenttia 3 738 euroon neliölle. Tarjonnan keskihinta laski, kun sivummalla sijaitseva edullisempi tuotanto ei ole mennyt kaupaksi.

Myynnissä oleva hitas-kerrostaloneliö maksaa keskimäärin 3 850 euroa neliölle ja rivitaloneliö 3 417 euroa neliölle.

Kokonaisuutena uusien asuntojen kauppa käy pääkaupunkiseudulla keskimääräistä paremmin ja asuntoaloituksen ovat viime vuosien ennätystasolla. Lue lisää Rakennuslehden markkinakatsauksesta ja asuntogryndauksen riskejä arvioivasta blogista.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Asuntomarkkinoiden yllätys, hitasejakin seisoo jo tyhjillään Helsingissä”

  1. Uutinen lienee osin virheellinen. Arabianrannan hitas-loftiin ei jonoteta. Siellä oli asukkaan minulle kertoman mukaan pari viikkoa sitten 13 asuntoa myymättä. Se on kallis merenrantakohde.
    EM

  2. Arabianranta ei ole enää keskustaa, joten kysyntääkään ei ole siihen malliin. Kysyntään nähden pulaa onkin vain juuri keskusta-alueella, johon kuuluu uusista Kalasatama ja Jätkäsaari. Oikeastaan asuntopula on vähän väärä sana käytettäväksi Helsingin tilanteesta, koska kysyntä ylittää tarjonnan moninkertaisesti vain keskusta-alueilla ja muualla tarjontaa riittää – tämä tilanne näkyy sitten myös hinnoissa. Autopaikkanormi valitettavasti estää rakentamasta merkittävästi enemmän keskusta-alueille asuntoja, jolloin hinnatkaan eivät laske. Normihan on paljon suurempi kuin mitä ihmisillä nyt on autoja keskusta-alueilla, joten sen järkevyyttä on hyvä kyseenalaistaa.

  3. No ei se kalasatama mitään keskustaa ole, eikä jätkän saarikaan. Ne alueet lasketaan kantakaupunkiin. Arabian alue on muutenkin ylihintainen, vanhaa jättömaata paskaisen lahden rannalla.

  4. Asuntopula ei ole mihinkään kadonnut, mutta asuntojen hinta Helsingissä on tavalliselle perheelle liikaa.

  5. Juu ei perusinssin liksalla stadista kämppää saa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat