Kokeile kuukausi maksutta

Göstan Paviljonki sai vuoden 2014 Puupalkinnon

Göstan Paviljonki sai vuoden 2014 Puupalkinnon. Palkinto jaettiin torstaina 27.marraskuuta Puupäivillä Helsingissä. Puupalkinnon lisäksi jaettiin myös kolme kunniamainintaa.

Kuuntele juttu

Arkkitehtuurisuunnittelusta vastasi Barcelonassa toimiva arkkitehtuuritoimisto MX_SI sekä Arkkitehtuuritoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkanen Oy. Kohteen pääsuunnittelija oli Pekka Pakkanen ja projektiarkkitehti Uula Kohonen.

Tuomariston mielestä Gösta Paviljonki on arkkitehtuuriltaan korkeatasoinen, paikan arvoja kunnioittava ja sen sisätilat ovat vaikuttavat.

Göstan puun käyttö on konstailematonta. Puurakenne on keskeinen osa rakennuksen sisä- ja ulkopuolen arkkitehtuuria ja antaa rytmin koko rakennukselle. Puuarkkitehtuuri ei ole kuitenkaan päällekäyvää vaan tausta varsinaiselle tarkoitukselle eli näyttelytoiminnalle.

Kilpailun taso oli tänä vuonna erityisen korkeatasoinen ja tuomariston mielestä moni kilpailun loppusuoralle päässeistä olisi ansainnut palkinnon. Siksi tuomaristo päätti poikkeuksellisesti jakaa puupalkinnon lisäksi peräti kolme kunniamainintaa. Kunniamaininnat saivat Mansikkamäen koulu, Talo Riihi ja Konserttitalo Kilden.

Kilpailuun saapui 20 ehdotusta. Näistä 15 valittiin loppusuoralle ja yleisöäänestykseen.

Göstan Paviljonki oli myös yleisöäänestyksen voittaja.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Göstan Paviljonki sai vuoden 2014 Puupalkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat