Kokeile kuukausi maksutta

Oletko sosiaalisesti älykäs? Ryhdy putkiasentajaksi!

Miljardööri ja New Yorkin entinen pormestari Michael Bloomberg antoi maanantaina ohjeita koulunsa päättäville opiskelijoille: unohda korkeakouluopinnot, ryhdy sen sijaan putkiasentajaksi.

Miljardööri Michael Bloomberg kehottaa uravalintoja pohtivia miettimään putkiasentajan ammattia.

”Jos lapsesi haluaa tänä päivänä mennä joko yliopistoon tai ryhtyä putkiasentajaksi, mieti tarkkaan ja pitkään”, Bloomberg sanoi. Bloomberg puhui maanantaina rahamaailman keskuksen Wall Streetin pörssiryhmä SIFMA:n kokouksessa.

”Jos hän ei ole menossa huippuyliopistoon tai ole superälykäs akateemisesti, mutta hänellä on sosiaalista älyä ihmisten kanssa toimisesta, putkiasentajan ammatti on mahtava vaihtoehto. Kun hänellä on mahdollisuus laskuttaa ja hinnoitella palvelunsa, hänellä on valtava taito hallussaan”, Bloomberg jatkoi.

Bloomberg kehotti jopa huippuyliopisto Harvardiin menijöitä laskemaan tarkasti opintojen vuosikustannukset ja vertaamaan niitä putkiasentajaharjoittelijan palkkoihin. Lukuvuosi Harvardissa voi Bloombergin mukaan maksaa jopa 50-60 000 dollaria vuodessa (40-48 000 euroa). Saman verran voi tienata putkiasentajaharjoittelijana.

Liikemiehenä omaisuutensa tienannut Bloomberg perusti aikoinaan finanssimediatalo Bloombergin. Hän itse kouluttautui Johns Hopkins University – ja Harvard Business School -yliopistoissa.

Bloomberg näkee amerikkalaisen keskiluokan tulevaisuuden työmahdollisuudet palveluiden tarjoamisessa. Palveluntarjoajien tärkeys korostuu, koska aiemmat keskiluokkaiset ammatit eivät teknologian kehittymisen vuoksi enää tarjoakaan riittävästi työmahdollisuuksia.

Putkiasentajaesimerkin Bloomberg tunsi oman työntekijänsä isän kautta.

”Hän ei koskaan mennyt yliopistoon. Hän kouluttautui putkiasentajaksi ja perusti oman yrityksen, koska hänellä oli tarvittavaa ammattitaitoa. Nyt hänellä on kuuden putkiasentajan oma firma.”

Bloombergin puheesta kertoi uutiskanava CNN.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Oletko sosiaalisesti älykäs? Ryhdy putkiasentajaksi!”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat