Kokeile kuukausi maksutta

Putkialan insinöörikoulutus kiinnosti hakijoita

Lvi-alan insinöörikoulutukseen hakeneiden määrä kasvoi kevään yhteishaussa. Niihin insinööritutkinnon koulutusohjelmiin, jotka pätevöittävät lvi-alan työtehtäviin, oli yli 400 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Hakijoita oli kaikkiaan 1600. Aloituspaikkoja oli 420, kun viime vuonna niitä oli tarjolla 350.

Lvi-alan insinöörikoulutukseen hakeneiden määrä kasvoi kevään yhteishaussa. Niihin insinööritutkinnon koulutusohjelmiin, jotka pätevöittävät lvi-alan työtehtäviin, oli yli 400 hakijaa enemmän kuin viime vuonna. Hakijoita oli kaikkiaan 1600. Aloituspaikkoja oli 420, kun viime vuonna niitä oli tarjolla 350.

Lvi-alan koulutus alkaa tänä vuonna muutamassa uudessa ammattikorkeakoulussa. Karelian ammattikorkeakoulussa voi talotekniikan koulutusohjelmassa valita sähköpuolen lisäksi nyt myös lvi-alan. Tampereella alkaa lvi-alan aikuislinja, johon otetaan sisälle 25 henkeä.

”Olemme tyytyväisiä, että alan paikka- ja hakijamäärät ovat kasvussa. Alalla on pitkään kärsitty toimihenkilöpulasta. Tilanteen korjaamiseksi on jumpattu kauan”, asiantuntija Juha-Ville Mäkinen kertoo.

Hyvät työllistymisnäkymät motivoivat

Suosion lisäksi lvi-alan koulutuksen laatu on LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n mukaan korkealla tasolla. Työelämän näkökulmasta koulutuksen laatu tarkoittaa teknisten valmiuksien lisäksi sitoutumista toimialaan, laaja-alaisia valmiuksia eri työtehtävien hoitamiseksi ja myönteistä asennetta uusien asioiden omaksumiseen.

”Lvi-alan insinööriopiskelijoista vain muutama prosentti aikoo työllistyä valmistumisen jälkeen jollekin toiselle alalle. Myös opintojen keskeyttäminen on vähäisempää kuin muilla aloilla. Koulutuksen laatu ja hyvät työllistymisnäkymät selittävät suosion jatkuvaa kasvua”, Mäkinen toteaa.

Mäkinen kehuu ammattikorkeakoulujen lvia-alan opettajien sitoutumista työhönsä ja avointa keskustelua työelämän edustajien kanssa. Tähän liittyy myös koulutuksen laadun arviointi ja sen parantaminen yhdessä sovitulla tavalla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Putkialan insinöörikoulutus kiinnosti hakijoita”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat