Rakennusalan uusien amk-opiskelijoiden määrä kasvoi yli kymmenyksellä

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvoi tänä syksynä selvästi vuoden takaiseen verrattuna. Myös vuotta aiemmin alan uusien opiskelijoiden määrä oli kasvanut edellisvuodesta, mutta sitä ennen määrä oli laskenut kahtena vuonna peräkkäin. Myös alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä kasvoi. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Rakennusalan uusien ammattikorkeakouluopiskelijoiden määrä kasvoi tänä syksynä selvästi vuoden takaiseen verrattuna. Myös vuotta aiemmin alan uusien opiskelijoiden määrä oli kasvanut edellisvuodesta, mutta sitä ennen määrä oli laskenut kahtena vuonna peräkkäin. Myös alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä kasvoi. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen tilastotietokannoista.

Suomen ammattikorkeakouluissa aloitti tänä syksynä yhteensä 2 927 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen uutta opiskelijaa, kun vuonna 2013 lukema oli 2 627. Kasvua kertyi 11,4 prosenttia. Alan uusien opiskelijoiden määrä on nyt myös selvästi suurempi kuin muutamana aiempana vuonna. Vuonna 2012 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoaloilla aloitti 2 589 uutta opiskelijaa, vuonna 2011 heitä oli 2 750 ja vuonna 2010 uusia opiskelijoita oli 2 772.

Ammattikorkeakouluissa oli tänä syksynä yhteensä 10 167 arkkitehtuurin ja rakentamisen opintoalojen opiskelijaa, kun viime vuonna heitä oli 9 981. Vuonna 2012 alalla oli 9 980 amk-opiskelijaa, vuonna 2011 heitä oli 9 891 ja vuonna 2010 määrä oli
9 488. Alan amk-opiskelijoiden kokonaismäärä on nyt 7,2 prosenttia suurempi kuin vielä neljä vuotta sitten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusalan uusien amk-opiskelijoiden määrä kasvoi yli kymmenyksellä”

Jätä kommentti