Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumman kasvu kiihtyi

Rakentamisen palkkasumma kasvoi syyskuussa 2,0 prosenttia vuotta aiemmasta. Kasvuvauhti kiihtyi hieman elokuusta, jolloin kasvua kertyi 1,2 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Heinäkuussa palkkasumman kasvuvauhti oli 2,4 prosenttia. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi syyskuussa 1,4 prosenttia vuoden takaisesta. Erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma puolestaan kasvoi 3,5 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisessa palkkasumma supistui 1,9 prosenttia.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi heinä-syyskuussa 1,9 prosenttia vuoden takaisesta. Vuotta aiemmin kasvuvauhti oli 2,8 prosenttia.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttaa palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumman kasvu kiihtyi”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat