Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi hieman toukokuussa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi toukokuussa 0,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Huhtikuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli peräti 5,1 prosenttia. Maaliskuussa rakentamisen palkkasumma kutistui 5,5 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi toukokuussa 0,8 prosenttia vuotta aiemmasta. Huhtikuussa rakentamisen palkkasumman kasvuvauhti oli peräti 5,1 prosenttia. Maaliskuussa rakentamisen palkkasumma kutistui 5,5 prosenttia vuotta aiempaan verrattuna. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Tilastokeskuksen toimialaluokituksen (TOL 2008) mukaisista rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden toukokuussa 0,6 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 1,6 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisen palkkasumma puolestaan kutistui toukokuussa 1,5 prosenttia vuotta aiemmasta.

Kun tarkastellaan pidempää kolmen kuukauden jaksoa, rakentamisen palkkasumma kasvoi huhti-kesäkuussa 2,9 prosenttia vuoden takaisesta vertailuajankohdasta.
Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi hieman toukokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat