Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi edelleen elokuussa

Rakentamisen palkkasumma jatkaa edelleen kasvua. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista. Kesäkuusta elokuuhun kasvua kertyi 1,7 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Pelkästään elokuussa palkkasumma kasvoi 1,3 prosenttia.

Tilastokeskuksen tietojen mukaan koko talouden palkkasumma oli kesä-elokuussa 0,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona. Elokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi prosentin edellisvuodesta. Vuosi sitten kesä-elokuussa koko talouden palkkasumma kasvoi 0,6 prosenttia.

Palkkasumma kasvoi kuluvan vuoden touko-heinäkuussa kaikilla päätoimialoilla lukuun ottamatta teollisuutta ja rahoitustoimintaa. Nopeinta palkkasumman kasvu oli rakentamisen lisäksi yksityisissä terveydenhuolto- ja sosiaalipalveluissa.

Palkkasumma on työntekijöille maksettujen bruttopalkkojen summa ilman optioita. Palkkasummaan vaikuttavat työllisyydessä ja palkansaajien ansiotasossa tapahtuvat muutokset.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi edelleen elokuussa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat