Kokeile kuukausi maksutta

Skanska ja TTY lisäävät yhteistyötään

Skanska on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Rakennustekniikan laitoksen kanssa. Tavoitteena on lisätä ja syventää Skanskan ja TTY:n Rakennustekniikan laitoksen välistä yhteistyötä.

Skanska on allekirjoittanut yhteistyösopimuksen Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) Rakennustekniikan laitoksen kanssa. Tavoitteena on lisätä ja syventää Skanskan ja TTY:n Rakennustekniikan laitoksen välistä yhteistyötä.

”Yhteistyösopimus antaa hyvän pohjan yhteistyön tiivistämiseen. Painopistealueina ovat opetus ja opiskelijayhteistyö, opinnäytetyöt sekä erikseen sovittavat tutkimushankkeet, jotka hyödyntävät Skanskan osaamistarpeiden kehittämistä”, sanoo Skanska Oy:n henkilöstöjohtaja Kirsi Mettälä.

Skanska ja TTY ovat olleet tiiviissä yhteistyössä jo pitkään. Vuosina 2010−2012 toteutettiin yhteistyössä muun muassa Tulevaisuuden rakentajat -opintokokonaisuus.

”Meille yhteistyö Skanskan kanssa on tärkeää. Tutkimustoiminnassa tiivis ja pitkäjänteinen vuorovaikutus mahdollistaa suuremman hyödyn niin yritykselle kuin yliopistollekin. Opetuksessa puolestaan yritysyhteistyö edesauttaa ajankohtaisten asioiden käsittelyä ja vahvistaa opiskelijoiden työelämävalmiuksien kehittymistä, sanoo TTY:n Rakennustekniikan laitoksen johtaja, professori Matti Pentti.

”Oppilaitosyhteistyö on ennakoivaa rekrytointia. Uskon, että meillä on myös paljon annettavaa. Yhteistyön kautta voimme tarjota kosketuspinnan käytännön työelämään ja ajankohtaista tietoa kansainvälisen yrityksen kehitystoiminnasta ja käytännön soveltamisesta. Vuorovaikutusta voisi lisätä vaikkapa opettajien työelämäjaksojen avulla”, sanoo Mettälä.

Käytännössä yhteistyötä koordinoivat Skanska Oy:n kehitysjohtaja Ilkka Romo ja TTY:n rakennustekniikan laitokselta professori Jukka Pekkanen.

Skanska on pitkään tarjonnut mahdollisuuksia nuorille luoda kytköksiä työelämään jo opiskeluaikana. Skanskalla on ollut jo yli 10 vuoden ajan Oppiva-harjoitteluohjelma, jonka kautta Skanskaan on tullut korkeakouluista kehityshaluisia nuoria.

Ei pidä tutkia pelkästä tutkimisen ilosta

Skanskan toimitusjohtaja Tuomas Särkilahti otti elokuussa kantaa rakennusalan tutkimustoimintaan erityisesti Aallon linjausten pohjalta.

”Tieteentekoakin toki tarvitaan, mutta se ei saisi liiaksi erkaantunut työelämän tarpeista, kuten Suomessa näyttää valitettavasti olevan nyt laita”, hän sanoi 28.8. Rakennuslehdessä.

”Viime aikoina esimerkiksi sisäilman laatu ja toisaalta rakentamisen laatu ovat nousseet esiin yhteisinä kehittämiskohteina. Mielestäni korkeakouluissa ei ole riittävästi reagoitu toimialan käytännöllisiin ongelmiin, vaan mieluummin tutkittu tutkimisen ilosta jotakin muuta. On ajateltu, että yritykset yksin keksivät käytännön ratkaisut. Tämä ei ole ainoastaan Aalto-yliopiston ongelma, vaan kaikkien rakennusalan tutkimus- ja kehitystoimintaa tekevien tahojen”, pohtii

Ryhtiä tutkimusyhteistyöhön

Tampere aikoo laajemminkin lisätä yritysyhteistyötä.  Tampereelle ideoidaan huippututkimuksen instituuttia nimeltään Ryhti. Ajatuksena on pitkäjänteinen yhteistyö yritysten ja yhteistyötahojen kanssa. Silloin se ei rajoitu vain johonkin yksittäiseen diplomityöhön ja yrityksen yksittäisen ongelman ratkaisemiseen vaan monivuotiseen tutkimusyhteistyöhön.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanska ja TTY lisäävät yhteistyötään”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat