Kokeile kuukausi maksutta

Araa koskevaa lakimuutosta ei tule, joten ylijohtaja Rossilahti jatkaa virassaan

Asuntoministeri Pia Viitasen yritys muuttaa Aran organisaatiota ja vaihtaa viraston ylijohtaja Hannu Rossilahti toiseen henkilöön ei toteudu, sillä ympäristöministeriö vie asiaa koskevaa lakimuutosta hallituksen käsittelyyn.

Asuntoministeri Pia Viitasen yritys muuttaa Aran organisaatiota ja vaihtaa viraston ylijohtaja Hannu Rossilahti toiseen henkilöön ei toteudu, sillä ympäristöministeriö vie asiaa koskevaa lakimuutosta hallituksen käsittelyyn.
Kuuntele juttu

Huominen perjantai 5.12.2014 on eduskunnan lakiesityksille asettama takaraja, jotta ne ennättävät valmiiksi tämän hallituskauden aikana. Viitasen esikunnasta vahvistetaan, ettei Araa koskevaa lakimuutosta esitetä.

Aran organisaatiota on yritetty muuttaa siten, että virastoa johtaisi valtioneuvoston 5–7 vuoden kaudeksi nimittämä pääjohtaja ja nykyinen päättävä elin johtokunta korvattaisiin neuvottelukunnalla. Uudistusta on perusteltu viraston johtamisjärjestelmän tehostamisella ja selkiyttämisellä, mutta keskeisenä tavoitteena näyttää olleen Aran nykyisen ylijohtaja Rossilahden syrjäyttäminen. Lakiesityksen mukaan koko johtorakenne olisi uudistettu ja nykyisten ylimpään johtoon kuuluvien tehtävät olisi järjestelty uusiksi siten, että kukaan ei jatkaisi entisessä tehtävässään.

Aran muutosta koskeva lakimuutos oli menossa jo viime kesäkuussa hallituksen käsittelyyn, mutta Viitanen veti sen pois.

Tiettävästi Aran organisaatiomuutos kaatui siihen, ettei kokoomus hyväksynyt demarien ajamaa muutosta.

Araa koskeva muutosyritys käynnistyi jo asuntoministeri Krista Kiurun aikana. Hän asetti keväällä 2012 oikeustieteen tohtori Olavi Syrjäsen selvittämään Aran toiminnan kehittämistä. Selvityksen julkistamistilaisuudessa Kiuru antoi ymmärtää, että Aran johtamiseen puututaan.

”Oma linjaukseni on se, että turha kuvitella, että johtajuuden puutteeseen ei myöskin puututa”, Kiuru sanoi.

Pitkään valmisteltu 20 vuoden korkotukimallin valmistelu epäonnistui myös, kuten Rakennuslehden uutisessa kerrotaan.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Araa koskevaa lakimuutosta ei tule, joten ylijohtaja Rossilahti jatkaa virassaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat