Rakentamisen työllisten määrä supistui viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Alan työllisten määrä supistui myös vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä vuotta aiemmasta. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Rakentamisen työllisten määrä väheni

Rakentamisen työllisten määrä supistui viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Alan työllisten määrä supistui myös vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä vuotta aiemmasta. Nämä tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksesta.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Rakentamisessa oli vuonna 2014 noin 169 000 työllistä, kun heitä oli 176 000 vuonna 2013. Laskua kertyi 3,9 prosenttia. Tilastokeskuksen mukaan talonrakentamisen työllisten määrä painui viime vuonna 62 000 henkeen edellisvuoden 65 000 hengestä. Työllisten määrä väheni vuodessa 4,8 prosenttia.

Erikoistuneen rakennustoiminnan työllisten määrä oli viime vuonna noin 88 000, kun heitä oli vuotta aiemmin noin 91 000. Määrä laski 3,3 prosenttia. Tilastokeskuksen toimialaluokittelussa (TOL 2008) erikoistuneeseen rakennustoimintaan kuuluvat muun muassa rakentamista edeltävät valmistelutyöt sekä talonrakennuksen että maa- ja vesirakennuksen asennus- ja viimeistelytyöt sekä muut erikoisalojen työt.

Kun tarkastellaan viimeisen vuosineljänneksen lukuja, rakentamisen työllisten määrä painui loka-joulukuussa 2014 noin 166 000 henkeen, kun heitä oli vuotta aiemmin 174 000. Laskua kertyi 4,4 prosenttia. Talonrakentamisen työllisten määrä painui viime vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 61 000 henkeen, kun heitä oli vuotta aiemmin 64 000. Työllisten määrä väheni 5,0 prosenttia. Erikoistuneen rakennustoiminnan työllisten määrä painui loka-joulukuussa 2014 noin 87 000 henkeen, kun heitä oli vuotta aiemmin noin 89 000. Laskua kertyi 2,0 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen työllisten määrä väheni”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi