Kokeile kuukausi maksutta

Espoon Tapiolaan kaavaillaan lähes 200 uutta asuntoa

Espoon Tapiolan pohjoisosaan kaavaillaan lisää asuntorakentamista. Kaupunkisuunnittelulautakunta käsittelee ehdotusta keskiviikkona.

Ahertajankulman talot kaakosta katsoen.

Maanomistajat WeeGee ja Skanska Talonrakennus järjestivät yhdessä suunnittelukilpailun, jonka voitti Anttinen Oiva Arkkitehdit ehdotuksellaan ”Puutarhassa”. Asemakaavan muutos on laadittu voittaneen ehdotuksen pohjalta.

Rakennukset ovat pohjaratkaisultaan tähden muotoisia. Alueelle esitetään erikorkuisia tähtitaloja vapaasti sijoitettuna puistomaiselle tontille. Kaiken kaikkiaan tähtitaloja rakennettaisiin näyttelykeskus WeeGeen ympäristöön seitsemän ja asuntoja noin 180–200 kappaletta, yhteensä 16 000 kerrosneliömetriä.

Rakentamattomat toimisto-, opetus- ja liikerakennusten korttelialueet ovat pääosin paljasta maa-aineskenttää, joka toimii pysäköintialueena. Pohjoisosassa on metsäistä rinnemaastoa. Tontilta on aikanaan purettu kaksikerroksinen liikerakennus ja huoltoasema. Alueen maapohja on puhdistettu sen jälkeen. Kulmatontti on ollut tyhjä jo yli kymmenen vuoden ajan. Ahertajantien ympäristö on osa Tapiolan suojeltua puutarhakaupunkia ja vanhaa teollisuusympäristöä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Espoon Tapiolaan kaavaillaan lähes 200 uutta asuntoa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat