Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi selvästi

Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä lähes viidenneksellä vuoden 2013 vastaavaan jaksoon verrattuna. Vielä kolmannella vuosineljänneksellä rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä supistui reippaasti vuotta aiemmasta. Nämä seikat käyvät ilmi Tilastokeskuksen avoimien työpaikkojen tilastoista.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Rakentamisessa oli Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden viimeisellä neljänneksellä noin 1300 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 1100.

Tilastokeskuksen mukaan avoimien työpaikkojen määrä kasvoi yleensäkin selvästi vuoden takaisesta. Vuoden 2014 viimeisellä neljänneksellä kaikilla toimialoilla oli avoimena yhteensä 19 800 työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli 16 600. Lukumäärä kasvoi 19 prosenttia vuodessa.

Viimeisen vuosineljänneksen tietojen viiteajankohta oli 1. joulukuuta.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelulla. Tiedonkeruussa on mukana 2 500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi selvästi”

  1. Tämä tutkimus ei ole objektiivinen. Tilastokeskuksen tulokset polittisesti sekä suurten yrityksien sävyttämä.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi