Kokeile kuukausi maksutta

Rakentamisen palkkasumma kasvoi nopeammin kuin koko taloudessa

Rakentamisen palkkasumma kasvoi viime vuonna nopeammin kuin koko talouden palkkasumma keskimäärin. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi viime vuonna nopeammin kuin koko talouden palkkasumma keskimäärin. Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen palkkasummakuvaajista.

Rakentamisen palkkasumma kasvoi viime vuonna 1,2 prosenttia, kun koko talouden palkkasumman kasvuvauhti oli 0,6 prosenttia. Vuonna 2013 rakentamisen palkkasumma kasvoi 1,9 prosenttia ja koko talouden palkkasumma 1,0 prosenttia.

Pelkästään joulukuussa rakentamisen palkkasumma kasvoi 3,4 prosenttia vuotta aiemmasta. Eri toimialoista ainoastaan terveys- ja sosiaalipalveluiden palkkasumma kasvoi rakentamista ripeämmin, 3,6 prosenttia. Koko talouden palkkasumman vuotuinen kasvuvauhti oli joulukuussa 1,6 prosenttia.

Rakentamisen alasektoreista talonrakentamisen palkkasumma kasvoi joulukuussa 3,0 prosenttia vuoden takaisesta ja erikoistuneen rakennustoiminnan palkkasumma 4,9 prosenttia. Maa- ja vesirakentamisessa palkkasumma supistui 1,6 prosenttia.

Palkkasumma tarkoittaa yritysten maksamien bruttomääräisten palkkojen summaa. Palkat sisältävät kaikki työntekijöiltä kannettavat tuloverot ja sosiaaliturvamaksut sekä lisäksi erilaiset lisätyöt, bonukset ja lomarahat. Palkkaan eivät sen sijaan kuulu optiot, työn tekemiseen liittyvät kulut ja työnantajan sosiaaliturvamaksut.

Palkkasummaan vaikuttaa palkansaajien ansiotasossa tapahtuvien muutosten ohella myös työllisyyden muutokset.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Rakentamisen palkkasumma kasvoi nopeammin kuin koko taloudessa”

  1. Rakentajat tekevät järjestään niin huonoa jälkeä, että heidän palkkojaan olisi syytä laskea. Näin kompensoitaisiin myös korjausrakentamisen kustannuksia.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat