Kokeile kuukausi maksutta

Talotekniikalla iso merkitys VVO:n jättikohteessa

Talotekniikka on tavallista merkittävämmässä asemassa VVO:n 188 asuntoa sisältävässä vapaarahoitteisessa vuokra-asuntokohteessa, joka valmistuu Vantaan Tikkurilaan Lauri Korpisen kadulle ensi marraskuun loppuun mennessä.

Rakentamisessa on käytetty uudenlaista rakennusautomaatiota muun muassa lämmönsäätelyyn.

”Lauri Korpisen katu 10:ssä toteutetaan uudenlaisia energiatehokkaita ratkaisuja innovatiivisen rakennusautomaation avulla. Talon katolle on asennettu aurinkopaneeleja, joiden sähköntuotto hyödynnetään kiinteistösähkön kulutuksessa”, kiinteistökehitysjohtaja Kim Jolkkonen sanoo.

”Edistyksellinen ilmanvaihdon ohjaus toimii liiketunnistimen avulla, mikä on liitettynä huoneistokohtaiseen säätöjärjestelmään. Lisäksi osassa huoneistoja ilmanvaihtoa ohjataan kosteusantureiden avulla, jolloin järjestelmä toimii automaattisesti huoneiston käytön mukaan. Myös märkätilojen vesikiertoista mukavuuslattialämmitystä ohjataan huoneistokohtaisesti”, Jolkkonen lisää.

Kohteessa myös verrataan kolmen erilaisen ilmanvaihtokoneen toimivuutta samanlaisissa käytännön olosuhteissa. Tietoa voidaan hyödyntää myöhemmin rakennettavissa kohteissa.

Lauri Korpisen katu 10:n korttelimaisessa kerrostalossa on 4-6 kerrosta, kahdeksan porrashuonetta ja 188 asuntoa. Autojen pysäköinti on suunniteltu pihakannen alle tulevaan autohalliin ja pintapysäköintinä.

Kohde on VVO-konsernin kaikkien aikojen suurin yksittäinen rakennuskohde. Kumppaneina kiinteistöä rakentamassa ovat rakennusurakoitsija Rakennusosakeyhtiö Hartela ja talotekniikkaurakoitsijana Caverion Suomi Oy.

VVO:lla on toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan rakenteilla yli 1 100 asuntoa. Tavoitteena on rakennuttaa viidessä vuodessa 5 000 asuntoa, mikä tarkoittaa noin 1,5 miljardin euron investointia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Talotekniikalla iso merkitys VVO:n jättikohteessa”

  1. Tästä kuullaan vielä. Edistyksellisiä energiatehokkaita ratkaisuja. Uusi askel rakennusautomaation käyttöön. Huoletonta asumista.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat