Ilmarinen aikoo kasvattaa kiinteistöjen ja infran osuutta sijoitussalkussa

Ilmarisen tuore sijoitusjohtaja Mikko Mursula aikoo kasvattaa kiinteistöjen ja infrastruktuurisijoitusten osuutta eläkeyhtiön salkussa.

Ilmarisen tuore sijoitusjohtaja Mikko Mursula aikoo kasvattaa kiinteistöjen ja infrastruktuurisijoitusten osuutta eläkeyhtiön salkussa.

”Ilmarisen sijoitusten allokaatiojakauma on toiminut hyvin lähiajan markkinaympäristössä, mutta tulevien vuosien aikana tarkoitus on kasvattaa vaihtoehtoisten omaisuusluokkien, kuten kiinteistöjen, listaamattomien osakkeiden sekä infrastruktuurisijoitusten, osuutta sijoitussalkussa. Vastaavasti korkosijoitusten suhteellinen osuus jonkin verran pienenee. Meillä on nyt hyvin epätavallisen alhainen korkotaso”, keskiviikkona 1. huhtikuuta Ilmarisen sijoitusjohtajana aloittanut Mursula sanoo.

Hän korostaa tuottovaatimuksen merkitystä myös suomalaiskohteisiin sijoittamisessa.

”Asetamme eläkerahalle tuottotavoitteet ja sitä vasten peilaten käymme läpi melko lailla kaikki kotimaiset sijoituskohteet, mitä meille esitellään. Jos tuotto- ja turvaavuusvaatimukset täyttyvät, voimme olla mukana portfoliosijoittajana.”

Ilmarinen on mukana pääomasijoittajana huhtikuussa Helsingin Kalasatamassa käynnistyvässä SRV:n massiivisessa Redi-hankkeessa. Hankkeen kauppakeskuksen ja pysäköintilaitoksen investoinnin kokonaisarvo on 480 miljoonaa euroa, josta puolet rahoitetaan omistajien pääomasijoituksilla ja puolet projektiluotoilla. Ilmarisen osuus hankkeen pääomasijoituksista on 30 prosenttia.

Redin mediainfossa viime viikolla Ilmarisen listaamattomista sijoituksista vastaava johtaja Esko Torsti arvioi, että sijoitus Rediin tulee ylittämään yhtiön kiinteistösijoitusten keskimääräisen noin viiden prosentin nettotuoton.

Vaikka Ilmarinen lähteekin mukaan Redi-hankkeeseen, yhtiö on linjannut jo aiemmin, että se aikoo tasapainottaa kiinteistösijoitussalkkuaan siten, että ulkomaisten sijoitusten osuus salkussa kasvaa. Vielä viime vuoden vaihteessa eläkeyhtiön suorista kiinteistösijoituksista noin 95 prosenttia oli Suomessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Ilmarinen aikoo kasvattaa kiinteistöjen ja infran osuutta sijoitussalkussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi