Lentokentän asema ei valmistune ajoissa

Kehäradan lentokentän aseman valmistuminen heinäkuuksi on vaarantunut SRV:n jouduttua vaihtamaan teräsrakennetoimittajaa. Toinen aikataulua uhkaava tekijä on ollut glykoliongelman laajentuminen.

Kehäradan Helsinki-Vantaan lentoasemalle tulevan juna-aseman rakennustyöt ovat pahasti kesken. Aseman avaaminen liikenteelle saattaa pahimmassa tapauksessa myöhästyä muun radan avaamisesta, jonka pitäisi tapahtua heinäkuun ensimmäisenä päivänä.

Kehäradan projektipäällikkö Juha Kansonen myöntää, että aseman myöhästymisriski on selvästi kasvanut. Vantaan kaupunginvaltuuston infossa puhunut Kansonen sanoi, että jos riski asetetaan asteikolle 1-5, on se nyt 4.

”Vaikeudet aseman valmistumisessa johtuvat SRV:n teräsrakennetoimittajan vaihtumisesta”, kertoi Kansonen HS:lle.

Lentokentän juna-aseman rakentaa SRV.

Lentokentän aseman rakentamisen suunnitelmat menivät uusiksi vuonna 2011, kun paljastui, että maaperään oli valunut kentältä glykolia, joka heikentää betonirakenteita. Sen torjumiseksi jouduttiin ratatunneliin tekemään elelementtirakenteinen, suojakalvolla päällystetty suojatunneli. Myöhemmin näitä glykolivuotoja paljastui lisää.

Vantaan Sanomat uutisoi viime marraskuussa, että aseman valmistuminen myöhästyisi näiden uusien glykoliongelman takia. Silloin Kansonen sanoi kuitenkin Rakennuslehdelle näkevänsä jo valoa tunnelin päässä. Suomen kaikki membraanikalvon hitsaajat olivat hänen mukaansa tunnelissa työskentelemässä kahdessa vuorossa. ”Temme hullun lailla töitä tavoitteen saavuttamiseksi”, hän sanoi.

Glykoliongelmien vuoksi on jo pitkään ollut tiedossa, että lentokentän juna-asemalla on aluksi käytössä vain Tietotien sisäänkäynti, josta on matkaa terminaali 1:een noin 250 metriä.

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Lentokentän asema ei valmistune ajoissa”

  1. Toivottavasti rakennusalan ammattilaiset kykenevät pitämään päänsä kylmänä ja tekemään kaiken laadukkaasti loppuun Finavian&Vr lobbareiden hoputtaessa niskan päällä.

  2. Tuohan on ollut tiedossa ja nähtävissä jo monta vuotta!

  3. Olikohan realiteetit ihan tiedossa, kun näitä ”lupauksia” on tuotu julkisuuteen. SRV lienee vastaavan omista toimittajistaan…

  4. Mikä SRV:n kohde on valmistunut alkuperäisen aikataulun mukaan ?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat