Kokeile kuukausi maksutta

VVO jatkoi kullanhuuhdontaa vuokra-asunnoilla

VVO kasvatti sekä liikevaihtoaan että tulostaan tammi-maaliskuussa.

Katsauskauden liikevaihto oli 90,9 (88,1) miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan liikevaihtoa kasvatti vuokraustoiminnan  tuottojen kasvu.

Konsernin tulos ennen veroja oli 60,4 (35,7) miljoonaa euroa. Tulokseen sisältyy sijoituskiinteistön käyvän arvon muutosta 26,0 (4,0) ja luovutusvoittoja ja -tappioita 0,9 (-1,4) miljoonaa euroa. Yhtiön mukaan tulos perustuu hyvään taloudelliseen vuokrausasteeseen, ylläpitokulujen hallintaan, alhaisiin rahoituskuluihin ja sijoituskiinteistöjen käyvän arvon muutokseen.

Konsernin nettovuokratuotto oli 55,4 (51,9) miljoonaa euroa, joka on 61,0 (58,9) prosenttia liike-vaihdosta. VVO Vapaa -nettovuokratuotto oli 28,9 (26,9) miljoonaa euroa. VVO Arava -nettovuokratuotto oli 27,1 (25,7) miljoonaa euroa.

Taloudellinen vuokrausaste laski hieman, mutta oli kuitenkin 97,4 (98,4) prosenttia.

Rakenteilla oli katsauskauden päättyessä 1 324 (969) vuokra-asuntoa

”Jatkamme investointeja”

Toimitusjohtaja Jani Niemisen mukaan VVO investoi katsauskaudella 53,3 miljoonaa euroa uudisrakentamiseen, vanhan asuntokannan ostoihin ja peruskorjaukseen.

”Jatkamme investointeja ja kasvatamme asuntotarjonnan määrää Suomen kasvukeskuksissa. Tällä hetkellä vuokra-asuntojemme määrä on 40 760. Rakenteilla oli katsauskauden lopussa yhteensä 1 324 vapaarahoitteista Lumo-asuntoa”, Nieminen toteaa.

Vuokra-asuntojen kysynnän odotetaan pysyvän samalla hyvällä tasolla eikä niiden kokonaistarjonnassa ei ole odotettavissa suurta muutosta. Uudistuotannon painopiste säilyy edelleen vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa. Yleisen markkinatilanteen johdosta rakennusliikkeet tarjoavat kohteita toteutettavaksi vuokra-asuntoina. YHtiön mukaan omistusasuntotuotannon markkinatilanne mahdollistikin vuokra-asuntojen rakennuttamiselle tavanomaista parempien neuvottelu-urakkahankkeiden toteutuksen.

Uudisrakentamisen tai korjausrakentamisen hintatasossa ei tapahtunut huomattavaa muutosta.

Kaupungistumisen jatkuminen näkyy kerrostalorakentamisen määrän kasvuna suurimmissa kasvukeskuksissa. Omistusasuntojen hintakehityksen voidaan yhtiön mukaan olettaa jatkuvan vuoden 2014 kaltaisena. Keskeisillä paikoilla sijaitsevien pienten asuntojen hintojen odotetaan nousevan hieman, reuna-alueilla isojen asuntojen hinnat saattavat hieman laskea.

Eilen VVO tiedotti uusista, Helsingissä hyvillä paikoilla sijaitsevista vuokrakohteista. Myös kohteiden vuokrat ovat huippukorkeita. Lue Rakennuslehden juttu tästä.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “VVO jatkoi kullanhuuhdontaa vuokra-asunnoilla”

  1. ’Kaverit’ VVO ja SATO eroavat merkittävästi vaihtuvuuden suhteen. Annettujen lukujen mukaan VVOn kämpässä asutaan keskimäärin 4 vuotta mutta SATOn vain reilut 2 vuotta. Sopimusrumba ja tyhjäkäynti ovat kyllä sangen haastellisia SATOn vaihtuvuudella. Vaan ihan sama, niin on niukasta hyödykkeestä kyse että tuloksentekoa ei voi mikään estää !

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat