Kokeile kuukausi maksutta

Helsingin Lauttasaaren vesitorni matalaksi jo tänä syksynä

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto suunnittelee Lauttasaaren vesitornin purkamistöiden ajoittamista tälle syksylle. Tarkemmista järjestelyistä kerrotaan asukkaille, kun aikataulu on selvillä.

Helsingin kaupungin kiinteistövirasto suunnittelee Lauttasaaren vesitornin purkamistöiden ajoittamista tälle syksylle. Tarkemmista järjestelyistä kerrotaan asukkaille, kun aikataulu on selvillä.

Purkamistöiden valmistelu alkaa työmaateiden rakentamisella aikaisintaan elokuun lopulla. Vesitornin varsinaiset purkutyöt alkavat viimeistään lokakuussa, ja purkamisen arvioidaan kestävän joulukuun alkuun. Työmaatie ja purkualue maisemoidaan ja viimeistellään loppukeväällä 2016.

Vesitornin purkuaikataulu on ollut avoin tornin suojelua ja purkamista koskevien valitusprosessien vuoksi. Ympäristöministeriö päätti 12. elokuuta hylätä valituksen, jonka mukaan vesitorni pitäisi suojella rakennusperintölailla. Alkukesästä korkein hallinto-oikeus hylkäsi Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä tehdyn valituksen, jossa purkamislupaa oli vaadittu kumottavaksi.

Purkutöiden ajankohdasta voidaan päättää purkamisluvan voimassaoloaikana. Kaupungin tavoitteena on ajoittaa vesitornin purkaminen tulevalle syksylle, koska purku-urakoitsijan kanssa on sovittu haitta-ainespurkamisella jo viime vuonna aloitetun purkamisurakan jatkamisesta viimeistään syyskuussa.

Lauttasaaren vesitorni valmistui vuonna 1958, ja se poistui käytöstä vuonna 1996. Mittavia korjauksia vaativan vesitornin säilyttämiseksi etsittiin pitkään toteutuskelpoista ratkaisua. Kun rakennukselle ei löydetty jatkokäyttöä, päätti kaupunginhallitus tornin purkamisesta syyskuussa 2013.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingin Lauttasaaren vesitorni matalaksi jo tänä syksynä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat