Suomen suurin aurinkovoimala valmistui Ouluun

Sanomalehti Kalevan painotalon katolle rakennettu Suomen suurin aurinkovoimala on valmistunut.

Sanomalehti Kalevan painotalon katolla on 1 600 aurinkopaneelia.

Teholtaan 420 kilowatin aurinkovoimalan asennukset aloitettiin huhtikuussa ja voimala vihittiin käyttöön torstaina 20. elokuuta.

Voimala on otettu käyttöön vaiheittain. Heinäkuun lopulla jo yli 1 200 paneelia eli yli 70 prosenttia katon paneeleista tuotti sähköä painotalon käyttöön. Kokonaisuudessaan katolla on 1 600 paneelia. Se kattaa aurinkoisena päivänä jopa 90 prosenttia painotalon päiväajan sähkönkäytöstä. Vuositasolla aurinkoenergian osuuden arvioidaan olevan noin kymmenen prosenttia painotalon sähkönkulutuksesta.

Kalevan aurinkovoimalan takaisinmaksuaika on nykyisillä sähkönhinnoilla alle yhdeksän vuotta. Kaleva sai hankkeeseensa Työ- ja elinkeinoministeriöltä energiatukea noin 30 prosenttia kustannuksista. Tuen jälkeen investointikustannukset jäivät vajaaseen 400 000 euroon.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen suurin aurinkovoimala valmistui Ouluun”

Jätä kommentti