Kokeile kuukausi maksutta

Valtiolta lopultakin asuntotontteja ympäristöministeriön omistamalle rakennuttajalle

Senaatti-kiinteistöt ja A-Kruunu Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka edistää kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen toteuttamista Helsingin seudulla.

Senaatti-kiinteistöt ja A-Kruunu Oy ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, joka edistää kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen toteuttamista Helsingin seudulla.

Sopimuksen mukaan A-Kruunu on Senaatti-kiinteistöjen yhteistyökumppani ja korkotukivuokra-asuntojen tuottaja Helsingin seudulla sijaitsevissa valtion kiinteistökehityshankkeissa, joihin tulee korkotukivuokra-asuntoja. Tontteja varataan myös muille kohtuuhintaisen asuntotuotannon toteuttajille.

Kahden valtiotoimijan yhteistyön taustalla ovat muun muassa valtion kiinteistöstrategia sekä valtiontalouden kehykset vuosille 2014-2017, jossa pääkaupunkiseudun asunto- ja tonttitarjonnan epäsuhtaa suhteessa kysyntään pyritään vähentämään edistämällä kohtuuhintaista asuntotuotantoa valtion asuntopoliittinen toimenpideohjelma huomioiden. A-Kruunu Oy tarjoaa asuntoja mm. palvelualojen työntekijöille elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi.

”Yhteistoiminnan tavoitteena on varmistaa Ara-rahoituskelpoisten tonttien saatavuus Helsingin seudulla ja nopeuttaa hankkeiden suunnittelu- ja toteutusaikataulua. Samalla nostetaan kiinteistökehityksen kohteena olevan alueen arvoa”, Senaatti-kiinteistöjen toimitusjohtaja Jari Sarjo toteaa.

Yhteistoiminnan tavoitteena on lisäksi parantaa eri toimijoiden välistä koordinaatiota. Yhteistyössä otetaan samalla huomioon valtion kokonaisetu.

Senaatti-kiinteistöt vastaa valtion kaavakehityshankkeista, ja A-Kruunu tuo kehitystyöhön toteuttajan ja korkotukivuokra-asuntojen loppukäyttäjän näkemyksen. Ensimmäinen Senaatti-kiinteistöjen ja A-Kruunun yhteistyökohde on Helsingin Keski-Pasilan Ratapihakorttelit.  Jatkossa yhteistyötä tehdään muun muassa Tuusulan Hyrylässä kehitettävällä alueella.

A-Kruunu on ympäristöministeriön omistama asuntorakennuttaja. Asuntoministerinä toiminut Krista Kiuru halusi valtiolle oman rakennuttajan, koska Ara-vuokra-asuntojen rakennuttaminen ei kiinnostanut isoja asuntorakennuttajia.

A-Kruunun asuntorakennuttamisen aloittamista on haitannut tonttipula. Viime vuoden lopulla YIT ja A-Kruunu tekivät esisopimuksen yli 130 asunnon rakentamisesta YIT:n hallinnoimille tai omistamille tonteille.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Valtiolta lopultakin asuntotontteja ympäristöministeriön omistamalle rakennuttajalle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat