Kokeile kuukausi maksutta

Pk-seudulla asuntoneliöstä pitää pulittaa yli 1 200 euroa enemmän kuin muualla Suomessa

Alkusyksystä vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta Suomessa oli 2 278 euroa per neliö. Pääkaupunkiseudulla neliöstä pitää maksaa keskimäärin 1 271 euroa enemmän.

Vanhojen osakeasuntojen hintojen kehitys, indeksi 2010=100.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan tämän vuoden heinä-syyskuussa vanhojen osakehuoneistojen hinnat pysyivät ennallaan koko maassa edellisestä neljänneksestä.

Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 0,1 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat nousivat 0,1 prosenttia. Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,5 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat pysyivät ennallaan ja muualla maassa laskivat 0,8 prosenttia.

Uusien kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat pysyivät ennallaan koko maassa edelliseen neljännekseen verrattuna. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 1,8 prosenttia, kun taas muualla maassa hinnat nousivat 1,0 prosenttia.

Vuoden 2014 vastaavaan ajankohtaan verrattuna uusien osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 1,7 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 2,1 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat nousivat 3,9 prosenttia. Uusien osakeasuntojen keskineliöhinta oli koko maassa 3 540 euroa, pääkaupunkiseudulla 4 752 euroa ja muualla maassa 3 112 euroa.

Syyskuussa laskua

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat laskivat koko maassa 0,5 prosenttia elokuusta syyskuuhun. Pääkaupunkiseudulla hinnat laskivat 1,0 prosenttia ja muualla maassa hinnat pysyivät lähes ennallaan.

Vuoden 2014 syyskuuhun verrattuna hinnat laskivat koko maassa 0,3 prosenttia. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,5 prosenttia, kun taas muualla Suomessa hinnat laskivat 1,0 prosenttia edellisvuodesta.

Vuoden 2015 syyskuussa vanhan osakehuoneiston keskimääräinen neliöhinta koko maassa oli 2 246 euroa, pääkaupunkiseudulla 3 483 euroa ja muualla Suomessa 1 691 euroa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Pk-seudulla asuntoneliöstä pitää pulittaa yli 1 200 euroa enemmän kuin muualla Suomessa”

  1. Hintakuplaa pukkaa, romahdusta tulossa, ilmeisesti suurin pudotus juuri pääkaupungissa.

    1. aika näyttää… Kasvava kysyntä kuitenkin antaa jonkinlaista turvaa pk-seudulla verrattuna korjausvelkaisiin mummonmökkeihin. Niin pitkään, kun valtio takaa ylisuurilla asumisen tuilla vuokratuotot, ei hinnat kovin paljoa pääse putoamaan.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat