Kokeile kuukausi maksutta

Skanskalle valtateiden 3 ja 18 risteämiskohdan parannustyöt

Skanska ja Liikennevirasto ovat solmineet sopimuksen valtateiden 3 ja 18 risteämiskohdan parantamisesta Laihialla.

Skanska ja Liikennevirasto ovat solmineet sopimuksen valtateiden 3 ja 18 risteämiskohdan parantamisesta Laihialla.

Työt alkavat syksyllä 2015. Väylä otetaan käyttöön vaiheittain siten, että se aukeaa kokonaisuudessaan liikenteelle syyskuun 2017 loppuun mennessä. Kaikkinensa urakka valmistuu kesällä 2018.

Valtatie 3 on valtakunnallinen päätieyhteys välillä Helsinki-Tampere-Vaasa ja valtatie 18 välillä Vaasa-Seinäjoki-Jyväskylä. Hankkeessa parannetaan liikenteen sujuvuutta valtateiden solmukohdassa sekä sen läheisyydessä.

Vilkkaasti liikennöidyt tiet risteävät Laihian keskustan länsipuolisessa tasoliittymässä, jonka välityskyky on nyt äärirajoillaan.  Jatkossa valtatiet palvelevat pitkämatkaista liikennettä ja kadut maankäytön tarpeita.

”Liikenteen sujuvuus paranee, kun liikennevalot poistuvat ja liittymät vähenevät. Lisäksi parantamistoimenpiteet kohentavat merkittävästi liikenteen turvallisuutta onnettomuusherkällä taajama-alueella”, Liikenneviraston projektipäällikkö Ari Mäkelä kertoo.

Liikennejärjestelyt parantavat myös alueen maankäytön kehittymistä osayleiskaavan mukaisesti ja luovat uusia edellytyksiä alueen liike-elämälle. Lisäksi alueelle rakennettava uusi Ratikyläntie liittää jatkossa Laihian keskustan pohjoisosat keskustaajamaan ja parantaa näin merkittävästi Laihian poikkiyhteyksiä.

Urakan suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään infrarakentamisen tietomallintamista, jota on kehitetty Skanskassa jo vuosien ajan muun muassa valtatie 8:n Sepänkylän ohikulkutiehankkeessa sekä valtatie 19:n Seinäjoen itäisen ohikulkutien projektissa.

”Nyt käynnistyvässä hankkeessa inframallintamista on käytetty suunnittelun pohjana, mikä on helpottanut muun muassa lähtötietojen hallintaa sekä työturvallisuuden ja tuotannon suunnittelua. Lisäksi mallintamista hyödynnetään rakennusvaiheessa muun muassa koneohjaukseen kaivuu- ja levitystöissä, siltarakentamisessa sekä valmiin tien ylläpidossa”, työpäällikkö Timo Kujanpää Skanskalta kertoo.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Skanskalle valtateiden 3 ja 18 risteämiskohdan parannustyöt”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat