Kaksi pohjanmaalaista rakennusyhtiötä yhdistyi

Vaasalainen Racecon Consulting Oy on ostanut laihialaisen Rakennus Mi&Re Oy:n liiketoiminnan. Yhdistymisen myötä syntyvä uusi yritys toimii jatkossa Rakennus Mi&Ren nimellä.

Vaasalainen Racecon Consulting Oy on ostanut laihialaisen Rakennus Mi&Re Oy:n liiketoiminnan. Yhdistymisen myötä syntyvä uusi yritys toimii jatkossa Rakennus Mi&Ren nimellä.

Racecon Consultingin toimitusjohtajasta Jarkko Rantalasta tulee uuden yhtiön toimitusjohtaja. ”Osaamisen yhdistymisen myötä pystymme tekemään huomattavasti suurempia kohteita ja palvelemaan laajemmalla alueella. Tavoitteenamme on laajentaa toimintaa myös Etelä- ja Keski-Pohjanmaalle”, Rantala kertoo.

Yrityskaupan taustalla on vuonna 1993 perustetun Rakennus Mi&Ren omistajan ja toimitusjohtajan Reijo Lidmanin eläkeiän lähestyminen.

”Olemme pohtineet myyntiä jo vuosia, kun omasta perheestä ei ole löytynyt jatkajaa. Toiminnan lopettaminen olisi ollut työntekijöille hankala ratkaisu. Meillä on todella pitkäaikaisia työntekijöitä, joista moni on ollut yrityksessämme jo yli 20 vuotta”, Lidman toteaa. Hän työskentelee uuden yrityksen tukena vielä parin vuoden ajan siirtäen omaa osaamistaan eteenpäin.

Tänä vuonna Laihian vuoden yrittäjäksi valittu Rakennus Mi&Re on työllistänyt vuosittain 15–19 työntekijää.

Tavoitteena merkittävä kasvu

Uuden yhtiön tavoitteena on kasvattaa liikevaihtoa voimakkaasti laadukkaan tuotannon ja asumisen kehittämisen kautta.

”Rakennusalalla on erinomaiset näkymät. Asuntoja ja erilaisia toimitiloja tarvitaan kasvukeskuksissa jatkuvasti enemmän, koska kaupungistuminen etenee yhä voimakkaammin. Haluamme olla mukana tuottamassa näitä tiloja panostaen erityisesti rakentamisen laatuun”, Racecon Consultingin hallituksen puheenjohtaja Keijo Ullakko toteaa.

Ullakko on tunnettu rakennusalan vaikuttaja. Vuonna 2014 muun muassa vuoden rialaisena ja vuoden asuntovaikuttajana palkitun ja vuonna 2015 yli-insinöörin arvonimen saaneen Ullakon viimeisin operatiivinen tehtävä oli Lakean toimitusjohtajana, josta hän siirtyi eläkkeelle heinäkuun lopussa. Lakeassa hän tuli tunnetuksi muun muassa puurakentamisen puolestapuhujana.

Nyt syntyvän uuden yrityksen tavoitteena on löytää sopiva toiminta-alue, jossa yhtiö olisi alan ykkösiä. Se voi Ullakon mukaan löytyä yhtä lailla rakennusten uusiokäytön kuin vaikka puurakentamisen saralta.

”Kilpailukykyisen toiminnan kehittäminen vaatii juuri tämänkokoista yritystä, joka pystyy joustavasti mukautumaan markkinoiden vaateisiin. Liian yksipuolinen rakennusliike ei menesty.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kaksi pohjanmaalaista rakennusyhtiötä yhdistyi”

Jätä kommentti