Elementti Sampo Oy:ltä ensimmäiset CLT- tasoelementit hoivakotiin

Elementti Sampo Oy toimittaa CLT- tasoelementit Kajaaniin Rajamiehentielle uuteen hoivakotiin.

Elementti Sampo Oy toimittaa CLT- tasoelementit Kajaaniin Rajamiehentielle uuteen hoivakotiin.

Kohde on tuotantonsa Kuhmossa aloittaneen Elementti Sampo Oy:n ensimmäinen toimitettava kohde.

Kainuun Sote rakennuttaa Rajavartioston alueelle Kajaaniin nelikerroksisen hoivakodin. Rakennuksen kantavat rakenteet ovat massiivipuista CLT:tä. Pääurakoitsijana toimii Rakennusliike Halonen Oy ja elementtitoimittajana Elementti Sampo. Elementtiasennuksen toimittaa Rakennussauma Komulainen Ky.

Kohteen elementtien valmistus alkaa Kuhmossa helmikuussa 2016.

Elementti Sampo tuottaa CLT:n (ristiinlaminoitu massiiviliimapuu) pohjautuvia massiivipuisia kerrostalorakentamisen ratkaisuja.

Rakennusliike Halonen on vuonna 1975 perustettu Kajaanilainen rakennusliike. Yhtiö näkee puurakentamisessa potentiaalisen tulevaisuuden ja kasvun mahdollisuuden.

”Puukerrostalo tuo rakentamiseen uusia mahdollisuuksia. Rakennusaika työmaalla lyhenee, koska rakennus tehdään pääosin tehtaalla. Näin ollen myös kosteudenhallinta paranee, kun rakennus saadaan säältä suojaan nopeasti. CNC- työstämällä tehtävät CLT-aihiot ja elementit ovat mittatarkkoja ja vakioidut työvaiheet ovat erittäin tehokkaita paikalla rakentamiseen verrattuna. On hienoa päästä hyödyntämään paikallista kainuulaista puuta toiminnassamme”, toimitusjohtaja Jarmo Juntunen sanoo.

Elementti Sampon tavoitteena on työllistää 50 henkilöä vuoden 2017 alussa. Elementti Sampon tehtaan toinen vaihe valmistuu keväällä 2016. Tehtaan toisessa vaiheessa tullaan valmistamaan tilaelementtejä. Tilaelementtiteknologia edustaa alan uusinta osaamista, jossa huoneistot rakennetaan muuttovalmiiksi tehtaalla.

Tehdas sijaitsee Kuhmossa Kantolan puuteollisuuskeskittymässä. Alueella tuotetaan entuudestaan saha-, höylä-, hirsi-, ikkuna- ja CLT-tuotteita. Elementtitehdas on luonnollinen jatko alueen kehittämisessä.

”Massiivipuurakenteiden elementtitoimittajista on ollut pulaa. Nyt tilaajilla on mahdollisuus toteuttaa laadukas ja ympäristöystävällinen kotimainen rakennus!”, tuotantojohtaja Erkki Salmirinne kertoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elementti Sampo Oy:ltä ensimmäiset CLT- tasoelementit hoivakotiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat