Käytettyjen omakotitalojen kauppa piristyi helmikuussa

Käytettyjen omakotitalojen kauppa kasvoi helmikuussa reilulla 5 prosentilla vuoden 2015 helmikuuhun verrattuna, kertoo Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) hintaseurantapalvelu.

Kuvituskuva. Kuva: Merja Mannila

Rivitalojen kauppa puolestaan lisääntyi noin 2,5 prosenttia vastaavana aikana. Kerrostaloasuntojen kauppa sen sijaan vähentyi edellisvuoden helmikuuhun verrattuna noin 4,8 prosenttia.

”Omakotitalokaupassa oli vielä tammikuussa pientä takkuilua, mutta helmikuussa talokauppa vaikuttaa lunastaneen siihen kohdistuvia positiivisia odotuksia. Pienten ja kompaktien talojen rakentamisen ja talokaupan puolella on tällä hetkellä positiivista odotusta. Itse toivon, että erityisesti pienempiin taloihin kohdistuva kiinnostus vahvistaa talokauppaa ja pientalojen rakentamista. Toivoa sopii, että talokauppa näyttää kevään mittaan suuntaa koko asuntokaupalle”, KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila sanoo.

Kaikkien kolmen pääasuntotyypin kauppojen kokonaiskertymä oli tammi-helmikuussa 2016 hieman jäljessä vuoden 2015 tammi-helmikuuta.

Tuoreimman tarkastelukuukauden eli helmikuun osalta käytettyjen asuntojen kaupat ovat puolestaan vuoden 2014 helmikuuhun verrattuna kuitenkin jonkin verran korkeammalla tasolla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Käytettyjen omakotitalojen kauppa piristyi helmikuussa”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat