Kokeile kuukausi maksutta

Rautakauppaketju Lakkapää hakee yrityssaneerausta

Rautakauppayritys Lakkapää on tänään jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Saneeraushakemus koskee Suomen kolmea yhtiötä.

Rautakauppayritys Lakkapää on tänään jättänyt yrityssaneeraushakemuksen. Saneeraushakemus koskee Suomen kolmea yhtiötä.

Samanaikaisesti Lakkapään Ruotsin tytäryhtiö Lakkapää Sverige Ab hakeutuu konkurssiin. Näillä toimenpiteillä pyritään varmistamaan toiminnan jatkuvuus Suomessa.

Yhtiön liiketoiminta on ajautunut vaikeaan tilanteeseen. Vuoden 2011 aikana Lakkapää investoi voimakkaasti uusiin toimipisteisiin Ruotsissa. Investointien ajoitus ei ollut paras mahdollinen. Markkinat hiljenivät voimakkaasti loppuvuoden 2012 aikana sekä Ruotsissa että Suomessa.

Lakkapää on viime vuosina tehostanut toimintaansa. Esimerkiksi yhtiön kiinteät kustannukset ovat nyt 7,2 miljoonaa euroa alhaisemmalla tasolla vuonna 2012. Voimakas investointivaihe on toimitusjohtaja Jukka Lakkapään mukaan kuitenkin jättänyt yhtiöön vastuita, joita se ei pysty hiljentyneellä myynnillään hoitamaan.

”Lakkapään päivittäinen toiminta on tehokasta ja markkinatilanteeseen sopeutettua. Toiminnan jatkuvuuden ehdoton edellytys kuitenkin on, että yhtiössä olevat vastuut arvioidaan uudelleen”, Lakkapää sanoo.

Saneeraus on yhtiön nykyisessä tilanteessa paras vaihtoehto henkilöstölle, asiakkaille, velkojille ja tavarantoimittajille. Yrityssaneeraus poistaa epävarmuuden, joka yhtiön toiminnan ympärillä on viime aikoina vellonut.

”On erittäin valitettavaa, että Ruotsin tytäryhtiömme on ajautumassa konkurssiin. Olemme erittäin pahoillamme tästä henkilöstölle, asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme aiheutuvasta vahingosta. Päätökselle ei kuitenkaan nähty vaihtoehtoja. Nyt keskitymme Suomen toimintojemme jatkon turvaamiseen”, Lakkapää sanoo.

Lakkapäällä on seitsemän myymälää ja verkkokauppa Pohjois-Suomessa ja Ruotsissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rautakauppaketju Lakkapää hakee yrityssaneerausta”

  1. ”Saneeraus on yhtiön nykyisessä tilanteessa paras vaihtoehto henkilöstölle, asiakkaille, velkojille ja tavarantoimittajille.” Joo varmaan. Meillä kymppi ja joillan sata. Parhailla toimittajilla yli 1000 k€ saatavia. Varasto-ostoja kivasti juuri ennen hakemuksen jättämistä. Voipi olla jatkossa vaikea ostaa tavaraa muutoin, kuin ennakkomaksulla.

    1. Se on just näin, taisi meillä saatavat mennä samantien, hienoa vatvomista ja laskujen jatkuvaa reklamointia juuri ennen hakemuksen jättämistä, prkl. sentään kun on hienoa toimintaa.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat