Kokeile kuukausi maksutta

Suomen Hoivatilojen osakeanti ylimerkittiin reilusti

Suomen Hoivatilat Oyj:n 7. maaliskuuta käynnistynyt osakeanti ylimerkittiin yhtiön mukaan moninkertaisesti. Ylimerkinnän vuoksi yhtiö keskeytti yleisöannin merkinnän 11. maaliskuuta.

Suomen Hoivatilat Oyj:n 7. maaliskuuta käynnistynyt osakeanti ylimerkittiin yhtiön mukaan moninkertaisesti. Ylimerkinnän vuoksi yhtiö keskeytti yleisöannin merkinnän 11. maaliskuuta.

Suomen Hoivatilat tarjosi osakeannissa merkittäväksi yhteensä enintään 5 255 000 yhtiön uutta osaketta. Koska anti ylimerkittiin, yhtiö myös laskee liikkeeseen tuon maksimimäärän osakkeita. Annin myötä yhtiön osakkeiden lukumäärä nousee 20 760 059 osakkeeseen.

Vaikka anti ylimerkittiin kokonaisuudessaan, yhtiön henkilöstölle merkittäviksi tarjoamista enintään 55 000 osakkeesta 16 690 kappaletta jäi merkitsemättä. Yhtiö siirsi nämä henkilöstöannissa merkitsemättä jääneet osakkeet annin ehtojen mukaisesti yleisöannissa merkittäviksi, jolloin annissa liikkeeseen laskettavien osakkeiden lukumäärä nousi enimmäismäärään.

Osakkeiden merkintähinta yleisöannissa oli 3,20 euroa osakkeelta ja henkilöstöannin kymmenen prosenttia alempi eli 2,88 euroa. Yhtiö kerää osakeannissa yhteensä noin 16,8 miljoonaa euroa ennen mahdollisesta listautumisesta ja annista johtuvien palkkioiden ja kulujen vähentämistä.

Osakeannin seurauksena Hoivatilat saa noin 1 200 uutta osakkeenomistajaa, joista noin 6 prosenttia on institutionaalisia sijoittajia ja noin 94 prosenttia yksityissijoittajia. Institutionaaliset sijoittajat merkitsivät osakkeista noin 80 prosenttia ja yksityissijoittajat noin 20 prosenttia.

”Käsitykseni mukaan saavutimme osakeannillamme First North -listautumisten määrällisesti laajimman sijoittajakunnan noin 1 200 uuden osakkaan myötä, mikä antaa meille hyvät edellytykset luoda Hoivatiloista tavoitteidemme mukaisesti aito kansanosake”, yhtiön toimitusjohtaja Jussi Karjula sanoo.

”Hoivatilojen osakeannin erinomaisen onnistumisen myötä saavutimme asettamamme tavoitteet. Osakeannilla keräämämme varat mahdollistavat Hoivatilojen kasvun nopeuttamisen ja liiketoiminnan kehittämisen sekä tunnettuuden lisääntymisen. Keskeisenä tavoitteenamme oli myös omistuspohjan merkittävä laajentaminen sekä suomalaisten yksityissijoittajien että instituutioiden keskuudessa. Tässä onnistuimme erinomaisesti”, yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Huuskonen toteaa.

Yhtiön osakkeiden kaupankäynnin Helsingin pörssin ylläpitämällä, pienille yrityksille tarkoitetulla First North Finland -markkinapaikalla odotetaan alkavan 31. maaliskuuta.

Vuonna 2008 perustettu Suomen Hoivatilat tuottaa, rahoittaa ja vuokraa asiakkaidensa tarpeiden pohjalta räätälöityjä varhaiskasvatuksen ja hoivan tiloja kunnille ja yksityisille yrityksille. Hoivatilat toimii valtakunnallisesti, erityisesti kasvukeskusalueilla. Sen omistuksessa on noin 40 valmista kiinteistöä. Valmiiden ja keskeneräisten kiinteistöhankkeiden markkina-arvo Hoivatilojen taseessa oli vuoden 2015 lopussa yhteensä noin 90 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomen Hoivatilojen osakeanti ylimerkittiin reilusti”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat