Kokeile kuukausi maksutta

Dubaihin suunnitteilla maailman korkein pilvenpiirtäjä

Dubailainen kiinteistöyrittäjä aikoo rakentaa Dubaihin maailman korkeimman pilvenpiirtäjän. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT uutistoimisto AFP:n tietojen perusteella.

Valtaosa kaikkein korkeimmista pilvenpiirtäjistä nousee öljyllä rikastuneisiin arabimaihin tai väkirikkaaseen Kiinaan.

Dubaihin suunnitellut tornirakennuksen on tarkoitus olla korkeampi kuin maailman korkein pilvenpiirtäjä Burj Khalifa. Se on 828 metriä korkea. Suunnitteilla olevan rakennuksen tarkkaa korkeutta ei ole vielä ilmoitettu.

Rakennuksen arvioidaan maksavan yli miljardi dollaria eli nykykursseilla laskettuna noin 880 miljoonaa euroa. Siihen on suunniteltu näköalatasanteita, ravintoloita ja hotelli.

Vuonna 2010 avattu Burj Khalifa maksoi 1,5 miljardia dollaria.  Sen rakennutti Emaar Properties. Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2004. Siinä on 160 kerrosta, yli 1 000 asuinhuoneistoa, 49 kerrosta liiketiloja, 57 hissiä ja luksushotelli. Kokonaispinta-ala on runsaat 525 000 neliömetriä.

Kilpailu maailman korkeimman rakennuksen tittelistä voi kiristyä lähivuosina, sillä Saudi-Arabian Jeddaan on rakenteilla yli kilometrin korkuinen tornirakennus.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Dubaihin suunnitteilla maailman korkein pilvenpiirtäjä”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat