Kokeile kuukausi maksutta

Kesko sai Euroopan komissiolta luvan Onnisen ostoon

Euroopan komissio on 24. toukokuuta antamallaan päätöksellä osaltaan hyväksynyt yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Komissio ei asettanut kaupalle ehtoja. Komissio tutki yrityskaupan Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan osalta.

Euroopan komissio on 24. toukokuuta antamallaan päätöksellä osaltaan hyväksynyt yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Komissio ei asettanut kaupalle ehtoja. Komissio tutki yrityskaupan Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan osalta.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi yrityskaupan Suomen osalta jo 20. huhtikuuta. Näin Kesko on nyt saanut kaikki yrityskaupan toteuttamiseksi tarvittavat kilpailuviranomaisluvat.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kuitenkin vielä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Kesko arvioi yrityskaupan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Kesko tiedotti 12. tammikuuta ostavansa Onnisen koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö.

Toteutuessaan yrityskauppa luo erinomaisen perustan Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvulle Suomessa ja muualla Euroopassa. Yritysoston myötä Keskon liiketoiminta laajenee merkittävästi lvi- ja sähkötuoteryhmissä ja yhtiö pystyy palvelemaan paremmin erityisesti urakoitsija-asiakkaita. Tämän lisäksi Kesko saa uusia asiakkuuksia infra- ja teollisuusasiakasryhmistä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kesko sai Euroopan komissiolta luvan Onnisen ostoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat