Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusliitto saartoi helsinkiläisellä hotellityömaalla toimivia yrityksiä

Rakennusliitto on saartanut maanantaista 23. toukokuuta lähtien kolme Helsingin Jätkäsaareen nousevan Clarion-hotellin työmaalla toimivaa yritystä.

Kuuntele juttu

Saarretut yritykset ovat työmaalla aliurakoitsijoina toimivat KVD Systems Oü, SDD Company Oy ja Treeplex Oy. Niiden työsuhteissa on Rakennusliiton mukaan epäselvyyksiä. Liiton mukaan yhtiöt toimivat kohteen lvi-urakoitsijan Remoluft Suomi Oy:n aliurakoitsijoina.

Rakennusliiton mukaan Clarionin työmaalla on tavattu muun muassa ilman työlupaa ja työskentelyoikeuksia työskenteleviä Euroopan alueelta ja kolmansista maista tulevia työntekijöitä. Asiasta on tehty tutkintapyyntö Helsingin poliisilaitokselle ja Uudenmaan aluehallintovirastolle.

Rakennusliitosta kerrotaan, että työmaalla on neuvoteltu pitkään palkka- ja työehdoissa ilmenneistä laiminlyönneistä ja epäselvyyksistä. Neuvottelut eivät kuitenkaan ole johtaneet tulokseen.

Clarion Hotel Helsingistä tulee 16-kerroksinen uusi maamerkki Jätkäsaareen. Hotellin omistaa norjalainen suursijoittaja Arthur Buchardt. Projektinjohtourakoitsijana työmaalla toimii norjalainen Hent Ab.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Rakennusliitto saartoi helsinkiläisellä hotellityömaalla toimivia yrityksiä”

  1. Norskit ovat rajanaapureita venäläisten kanssa, kyllä sielläkin päin maapalloa oasataan ”dirty system” , jos on mahdollisuus avautuu. Kiitos AY-liikkeen, mahdollisesti ette kuitenkaan saaneet kuin korkeintaan 2-3 uutta AY delekoijaa työmaale duuniin !

  2. Ay-liike tuntuu olevan ainoa taho joka on huolestunut pimeästä työstä.Ei ihme,että Suomi on suossa kun verot jää saamatta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat