Jätkäsaaren tornihotellin peruskivi muurattiin

Helsingin Jätkäsaareen rakennettavan 16-kerroksisen Clarion Hotel Helsingin peruskivi on muurattu keskiviikkona 17. kesäkuuta. Hotellin on tarkoitus avata ovensa yleisölle lokakuussa 2016.

Petter Stordalen (vas.), Jussi Pajunen ja Arthur Buchardt muuraamassa Jätkäsaaren tornihotellin peruskiveä.

Peruskiven muuraustapahtumaan osallistuivat muun muassa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, norjalainen hotellisijoittaja Arthur Buchardt sekä norjalaisen Nordic Choice Hotels -ketjun omistaja Petter Stordalen.

”Työtä hotellin eteen on valmisteltu pitkään, ja olemme oppineet paljon norjalaisilta. Tuntuu hyvältä nähdä betonipilarien nousu vanhojen makasiinien viereen. Hotellin peruskiveen muurataan päivän lehdet Suomesta ja Norjasta, euroja ja Norjan kruunuja sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlamitali”, arkkitehti Aki Davidsson hotellin suunnittelusta vastaavasta Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:sta sanoi.

Kohteen pääurakoitsijana toimii norjalainen Hent Ab.

Jätkäsaaren Clarioniin tulee yhteensä 427 huonetta. Ne sijoittuvat kahteen torniin, joista korkeampi on meren pinnasta laskettuna noin 77 metriä. Torneja yhdistää lasiseinäinen, korkea hissiaula, ja toisen tornin huipulle avataan yleisölle avoin maisemabaari.

Clarion ottaa käyttöön myös rakennettavien tornien vieressä sijaitsevan, tyhjillään olevan makasiinirakennuksen vuodelta 1935. Suojeltu makasiinirakennus on Lars Sonckin suunnittelema ja edustaa myöhäisklassista teollisuusarkkitehtuuria. Makasiinirakennus muutetaan tuhannen vieraan kongressikeskukseksi ja yhdistetään hotellitorneihin lasisella käytävällä.

Uudisrakentamisen laajuus on lähes 17 000 neliömetriä ja vanhan makasiinirakennuksen pinta-ala yli 8 000 neliömetriä. Koko hankkeen arvo on noin 100 miljoonaa euroa.

Jätkäsaaren tornihotellin taustalla on pitkään väännetty hanke. Alun perin sijoittaja Arthur Buchardtin sijoitusyhtiö AB Invest AS kaavaili Katajanokan paraatipaikalle hotellia, jonka Helsingin valtuusto kuitenkin torppasi. Seuraavaksi yhtiö alkoi suunnitella Jätkäsaareen jopa yli sataan metriin kohoavaa tornihotellia, joka olisi ollut valmistuessaan kantakaupungin korkein rakennus. Valtuusto kuitenkin kaatoi myös kyseisen suunnitelman liian korkeana. Kun suunnitelmia madallettiin, hanke meni lopulta läpi.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Jätkäsaaren tornihotellin peruskivi muurattiin”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat