Kokeile kuukausi maksutta

Rakennusluvat Triplalle ja Myllypuron kampukselle

Helsingin rakennuslautakunta myönsi Kauppakeskus Triplalle ja Myllypuron kampukselle maanantai-iltana rakennusluvat.

Metropolian neljäs kampus nousee Myllypuroon.

Pasilan aseman viereen rakennettavan kauppakeskuksen ja sen yläpuolelle tulevan tapahtuma-alueen lisäksi lupaan sisältyvät myös keskuksen edustalle tuleva Fredrikanterassi sekä Pasilan asemalle ulottuva yhdyssilta.

Kolmikerroksinen kauppakeskus muodostaa Triplan Länsi-Pasilan puoleisen asuntolohkon ja kaupallisen keskilohkon jalustan. Pienehkö kaksikerroksinen ravintolaosuus nousee asuntolohkon pihalle.

Kauppakeskuksen julkisivu jää osittain nykyisen Pasilansillan alapuolelle. Pohjoispuolella kauppakeskuksen lähes 200 metrin pituinen julkisivu verhotaan kolmiulotteisilla aukotetuilla metallipaneeleilla.

Viisikerroksinen, muuntojoustava tapahtuma-alue asettuu Triplan keskilohkoon kauppakeskuksen yläpuolelle. Se nousee suunnitteilla olevien hotelli- ja toimistorakennuksen väliin.

Tripla-kokonaisuuden sisätiloihin muodostuu julkisten tilojen sarja, jota pitkin pääsee kävelemään Länsi-Pasilan puolelta asemalle ja sieltä edelleen sillan kautta Itä-Pasilaan. Sisätilat suljetaan suunnitelman mukaan öisin muutamaksi tunniksi.

Kauppakeskuksen lupa on haettu kaksivaiheisena. Ennen rakentamista toimitetaan tarvittavat piirustukset ja lisäasiakirjat. Julkisivusuunnitelmat ovat tässä vaiheessa alustavia.

Kauppakeskuksen pääsuunnittelijana toimii arkkitehti Marja-Leena Honkanen ja tapahtuma-alueen pääsuunnittelijana arkkitehti Jaakko Hassi Arkkitehdit Soini & Horto Oy:stä.

Uusi kampus

Myllypuroon nousee Metropolian opintokampus, jonka muodostaa neljä 5-8-kerroksista, toisiinsa kytkettyä rakennusta. Metroaseman läheisyyteen, hyvin näkyvälle paikalle nouseva omaleimainen kokonaisuus on suunniteltu osittain metroradan päälle.

Kampuksen pihan ”toritasolta” avautuu rakennuksen pääsisäänkäynti auloineen. Samassa kerroksessa ovat suuret kokoustilat, ravintola sekä ulkopuolisiin yrityksiin kontakteja luovat tilat. Toritason yläpuolisiin kerroksiin tehdään monipuolisia opetustiloja, avoimia oppimistiloja, kirjasto sekä opettajien ja hallinnon työtiloja. Toritason alapuolelle sijoittuu mm. verstas- ja laboratoriotilaa, liikuntasaleja sekä huolto- ja pysäköintitilat.

Rakennuksen julkisivut verhotaan melko kapeilla, pääosin rei’itetyillä, vaaleiksi polttomaalatuilla, julkisivulamelleilla. Rakennuksen suorissa päätyosissa ja nivelosissa on pääosin lasiverhous. Myös pihatasolla on lasijulkisivua. Julkisivusta nousevat esiin oranssinruskeiksi, lähes ruosteen värisiksi muuttuvat pienet corten-teräksellä verhottavat osuudet. Ylimmissä kerroksissa olevien parvekemaisten terassien seiniin on suunniteltu ruskeaa puupanelointia.

Myllypuron kampukselle muuttaa noin 6 000 opiskelijaa ja 500 työntekijää ja se tulee olemaan suurin Metropolian neljästä kampuksesta.

Kohteen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Työyhteenliittymä 4U / Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy. Pääsuunnittelijana toimii professori, arkkitehti Rainer Mahlamäki.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakennusluvat Triplalle ja Myllypuron kampukselle”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat