Kokeile kuukausi maksutta

Keskon Onninen-kauppa lyötiin lukkoon

Kesko Oyj on ostanut Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö.

Kesko Oyj on ostanut Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö.

Uusi rautakaupan ja teknisen kaupan yhdistävä kokonaisuus tekee Keskosta entistä vahvemman kansainvälisen toimijan Euroopassa. Keskon rauta- ja erikoiskaupan toimialan nimi muuttuu rakentamisen ja talotekniikan kaupaksi. Yrityskaupan johdosta Kesko on päivittänyt tulevaisuuden näkymänsä.

Ostetun liiketoiminnan pro forma -liikevaihto vuonna 2015 oli 1 465 miljoonaa euroa ja käyttökate 39 miljoonaa euroa. Osakekauppana toteutetun yritysoston velaton kauppahinta on 369 milj. euroa. Onnisella on noin 3 200 työntekijää ja 150 toimipistettä seitsemässä maassa.

Kesko Oyj on 12.1.2016 kertonut pörssitiedotteella ostavansa Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö. Yrityskauppaan tarvittavat luvat on saatu Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirastolta ja Euroopan komissiolta. Luville ei asetettu ehtoja.

”Onnisen osto vahvistaa asemaamme entisestään kotimaassa ja avaa uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia kasvulle rakentamisen ja talotekniikan kaupassa Euroopassa. Haluamme palvella kuluttaja-asiakkaiden lisäksi myös yritysasiakkaita entistä paremmilla kokonaisratkaisuilla ja palveluilla. Onninen sopii Keskon rautakauppaliiketoiminnan kanssa loistavasti yhteen, yrityskauppa on ”perfect match”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Taustalla yritysasiakkaisiin painottumisessa ovat kansainväliset megatrendit. Kuluttajat ostavat yhä enemmän palveluja yrityksiltä, ja yhä suurempi osuus rakentamisesta ja remontoinnista on ammattilaisten tekemää.

Erityisesti Onnisen tuotealueen ja osaamisen kysyntää vauhdittava korjausrakentaminen on kasvussa. Kaupungistuminen, elintason nousu ja väestön ikääntyminen lisäävät palvelujen käyttöä.

Keskon rauta- ja erikoiskaupan toimialan nimi muuttuu rakentamisen ja talotekniikan kaupaksi. Toimialan nimenmuutoksen taustalla on toimialan painotuksen siirtyminen tekniseen kauppaan ja yritysasiakkaisiin. Toimialaa johtaa Keskon varatoimitusjohtaja ja toimialajohtaja Terho Kalliokoski.

Onnisen toimitusjohtajaksi on nimitetty Mikko Pasanen. Hän vastaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan yritysasiakasliiketoiminnasta ja raportoi Terho Kalliokoskelle.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Keskon Onninen-kauppa lyötiin lukkoon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat