Kokeile kuukausi maksutta

SRV:n Okhta Mall avattiin Pietarissa – tiloista vuokrattu 65 prosenttia

SRV:n yhdessä suomalaisen sijoittajarahasto Russia Investin kanssa Pietariin toteuttaman Okhta Mall -kauppakeskuksen avajaisia vietettiin lauantaina 27. elokuuta. Kauppakeskuksen rakennustyöt alkoivat syksyllä 2013.

Kokonaispinta-alaltaan 140000 neliömetrin suuruinen kauppakeskus on yksi Pietarin suurimmista ja suurin kaupungissa viime vuosina toteutettu vähittäiskaupan hanke. Vuokrattavaa toimitilaa on kaikkiaan 78000 neliömetriä.

Venäjän kauppakeskusmarkkina on ollut viime vuosina huono. SRV:n mukaan Okhta Mallin vuokraus on edennyt markkinatilanteeseen nähden hyvin.

”Pietariin vuonna 2013 avaamamme Pearl Plaza -kauppakeskuksen tiloista oli avajaisissa vuokrattuna 75 prosenttia ja 12 kuukautta myöhemmin vuokrausaste oli jo 95 prosenttia. Okhta Mallissa vuokrausaste on avajaisviikonloppuna 65 prosenttia ja lisäksi 25 prosentista tiloista neuvottelut ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen. Venäjän markkinalle tyypillisesti Pearl Plazankin avajaisten yhteydessä liikkeensä avasi vain 30 prosenttia, ja nyt Okhtassa pääsemme lähes samaan, noin 25 prosenttiin. Vuoden loppuun mennessä jo yli puolet Okhta Mallin liikkeistä on avannut ovensa”, SRV:n Venäjän hankekehityksestä vastaava johtaja Veli-Matti Kullas kertoo.

Yli puolet Okhta Mallin toimitiloista on vuokrattu ankkurivuokralaisille, joista suurin osa on kansainvälisiä ja venäläisiä vähittäiskauppaketjuja, kuten Lenta, joka avaa Okhta Malliin ensimmäisen lippulaivaliikkeensä. Kuuluisimpia muita kansainvälisiä ja paikallisia tuotemerkkejä ovat muun muassa H&M, Koton, Decathlon, LC Waikiki ja Tom Tailor. Myös italialainen Terranova ja ranskalainen Kiabi avaavat kaupungin ensimmäiset liikkeensä Okhta Malliin.

Kauppakeskuksen kokonaisalasta yli 16 prosenttia on varattu viihdekäyttöön. Karo-elokuvateatteriketjun lippulaivateatterin tilat ovat kaikkiaan yli 7000 neliömetriä, ja yli 2000 neliömetriä on varattu koko perheen Joki&Joya-aktiviteettipuistolle. Lisäksi kauppakeskukseen avataan Pietarin ensimmäinen Razgon-trampoliinipuisto, yhteensä 1700 neliömetriä.

Venäjän talouden ongelmat ovat kestäneet ennakoitua pidempään, ja kauppakeskusten vuokramarkkina on muuttunut entistä vahvemmin ruplapohjaiseksi. Myös osa Okhta Mallin vuokrasopimuksista on tehty tästä johtuen ruplapohjaiseksi, mikä altistaa SRV:n Venäjällä toimivia osakkuusyhtiöitä entistä enemmän ruplan kurssivaihteluille.

Okhta Mallin kokonaisinvestoinnin arvo on noin 200 miljoonaa euroa. Investoijina toimivat SRV Yhtiöt Oyj ja sijoitusrahasto Russia Invest. SRV, Ilmarinen ja Sponda omistavat kukin Russia Investistä 27 prosenttia, Etera 13 prosenttia ja Onvest 6 prosenttia. SRV:n suora omistusosuus Okhta Mall -hankkeesta on 45 prosenttia ja Russia Investin 55 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “SRV:n Okhta Mall avattiin Pietarissa – tiloista vuokrattu 65 prosenttia”

  1. jäätävän kuuloista, minua pelottaisi jos vuokrattavasta pinta-alasta avajaisissa aukeaisi 16 %

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat