SRV tavoittelee suuria voittoja Pietarin kauppakeskuksista

Rakennusyhtiö SRV:n Venäjän-kauppakeskusjohtaja Anders Liljenstolpe sai kunnian tehdä ensimmäisen ostoksen perjantaina avatussa Pearl Plaza -ostoskeskuksessa Pietarissa. Liljenstolpe valitsi Pearl Plazan alakerrassa sijaitsevasta Prismasta komean kakun.

Rakennusyhtiö SRV:n Venäjän-kauppakeskusjohtaja Anders Liljenstolpe sai kunnian tehdä ensimmäisen ostoksen perjantaina avatussa Pearl Plaza -ostoskeskuksessa Pietarissa. Liljenstolpe valitsi Pearl Plazan alakerrassa sijaitsevasta Prismasta komean kakun.

Pietarin lounaisosassa lähellä Suomenlahtea sijaitseva Pearl Plaza on ensimmäinen SRV:n kauppakeskushankkeista Venäjällä. SRV:n hallituksen puheenjohtaja Ilpo Kokkila kertoi, että SRV aikoo keskittyä Venäjällä kauppakeskushankkeisiin.

”Voimme erottautua tällä tavalla”, Kokkila sanoi Pearl Plazan avajaisseremonioiden yhteydessä.

Jackpot kauppakeskuksen myynnistä

SRV on aloittelemassa toista kauppakeskushankettaan Pietarissa. Okhta Mall keskustan tuntumassa sijaitsevan Ohtajoen läheisyydessä on selvästi suurempi hanke kuin Pearl Plaza.

Rakennustyöt pantiin perjantaina alulle symbolisella ensimmäinen lapiollinen -juhlalla.

”Harvoin rakentaja pääsee siihen tilanteeseen, että toinen hanke päättyy ja toinen alkaa samanaikaisesti”, kertoi SRV:n hankekehitysjohtaja Veli-Matti Kullas.

SRV:lle kauppakeskusten rakentamisesta saadut tulot ovat vain pieni osa hankkeen voitoista. SRV:n toimitusjohtaja Jukka Hienonen sanoi, että jos kaikki menee hyvin, Okhta Mallin rakennusaikaiset tulot ovat vain 6 miljoonaa euroa. Kun liiketilat vuokrataan kolmeksi vuodeksi, tuloja kertyy 34 miljoonaa euroa.

”Varsinainen jackpot saadaan, kun kohde myydään” Hienonen arvioi.

SRV laskee saavansa Okhta Mallista lähes 100 miljoonan euron voiton.

Tätä artikkelia on kommentoitu 13 kertaa

13 vastausta artikkeliin “SRV tavoittelee suuria voittoja Pietarin kauppakeskuksista”

 1. Taitavat olla kultakaivoksia nämä Venäjän kauppakeskukset. Tuloja tulee jo rakennusaikanakin kauppakeskukselle, ja myyntivoitto lähes käsittämätön. Tästähän myyntivoitosta kuitattiin förskottina 8 miljoonaa viime tilinpäätökseen.
  Miksi ihmeessä SRV:llä on käynnissä aivan jumalaton viestintähyökkäys medioissa (TV ja lehdet) jos kaikki on hyvin ?

 2. Aika olisikin tehdä tulosta…. Jos laskee SRV’n aiempina vuosina tekemät tappiot Venäjällä yhteen, ei tuo 100 M€ riitä vielä mihinkään. Samat miehet takoo vuodesta toiseen pelkkää tappiota ja mediassa diskontataan tulevaisuuden potentiaalisia myyntivoittoja….

 3. SRV laskee saavansa Okhta Mallista lähes 100 miljoonan euron voiton, on SRV:n johto kuiskutellut STT:lle. Jos tänä vuonna on tullut hankittua SRV:n osakkeita edullisesti, niin nyt voisi olla aika myydä ne siltä varalta, että voitot sittenkin jäisivät vain murto-osaan nyt esitetyistä. SRV:llä kun on kuitenkin murheenaan kotimaan toimitilarakentamisen totaalinen lama. En kuitenkaan kehota ostamaan rahoilla Lemminkäistä, sillä siitä on tehty tänään vahvoja myyntisuosituksia.

 4. Keilaniemi, Kalasatama, Okhta, Perkkaa…..paljon on investointisitoumuksia (=mahdollisuuksia, = riskejä). Mitenhän kassa kestää tämän, jos kiinteistösijoittajat ja/asunnon ostajat eivät tule hankkeisiin etukäteen ?

  1. Joo ja rakennuttajakonsulttina monissa paikoissa ryvettynyt suomalainen pörssiyhtiö.

 5. Venjällä rakentaa kauppakeskus ja kauppakeskus myytäväksi ovat tavattoman kaukana toisistaan. SRV:n hankkeen johdossa on henkilöitä joiden virheiden takia Pietarin Stockmannin kiinteistön myyminen on ollut tuskaa – kiinteistön asiakirjat ovat puutteelliset ”instuuttimaksuista” johtuen. Samanlaisiin virheisiin kompastuvat suomalaiset jatkuvasti. Valmistuvan suomalaisen pörssiyhtiön toimimistorakennuksen virannomaislahjonnan on hoitanut suomalainen rakennusalan pörssiyhtiö jälleenmyyntiarvon kustannuksella – arvon alenema kymmeniä miljoonia euroja.
  Tosin SRV:n tj:llä pitäisi olla kokemusta myös oikealla tavalla rakennetusta myytävästä kauppakeskuksesta Moskovan Smolenskajalta. Onnea SRV:lle – koska teidän taitonne ei siihen tule riittämään.

 6. Kävelin äsken, la iltapäivällä, Pietarissa Stockmannin kauppakeskuksessa ja sen jälkeen läheisessä Galleria-kauppakeskuksessa. Ero oli melkoinen. Suomalaisittain steriiliksi suunniteltu Stockmann häpesi tyhjyyttään venäläiselle lämminhenkiselle täpötäydelle Gallerialle. Muljahti mieleeni suomalaisten rakentama pystyyn mätänevä asuntomessualue Pietarin ulkopuolella – mikä toimii Suomessa ei toimi Venäjällä.

 7. Kun Venäjän TV:stä katselee kesämökkien, Datsojen, remontointiin suuntautuvaa ohjelmaa, huomaa kultuurieron. Venäläiseen kultuuriin, kuten myös luonnossa, kuuluvat värit ja rentous. ”Venäläinen” Leo Lavin lauloi aikoinaan veren perintönä: ”kaikki ovat ihanasti rempallaan..”. Suomessa kauppakeskukset täyttävät venäläiset turistit eivät ikinä menisi kotimaassaan Venäläisiin samanlaisiin keskuksiin jos on parempiakin tarjolla.

 8. Heh, odotellaan tyypillisiä suomalais luusereiden uutisia: ”viranomaiset jarruttaa”; ”politiikkaa”; ”suhdanteet”. On selvää, meidän eläkerahat on Ilmarisen myötä venäläisissä taskuissa ja SRV:n loppuhuuma on alkanut, missä toki pomot tienaavat. Historia toistaa itseään – Teräsbetoni jne.

 9. Suuri ongelma tulee olemaan rekrytointi. Kaverini lähetti hakemuksen SRV:lle Suomeen, josta hakemus ohjattiin Pietariin ja missä paikallinen nuori neiti haastatteli kokeneen vientirakentajan – käsittämätöntä. Jo lehtikuvista voi päätellä SRV:n valkokaulusjohdon erkaantuneen rakentamisen todellisuudesta, puhumattakaan siitä että heillä olisi oikeasti paikallisosaamista.

  1. IS:” Ruotsin jääkiekkomaajoukkueelta varastettiin kolme pelipaitaa EM-sarjan turnauksen siirtymällä Pietarista Pardubiceen.
   – Varustevastaavamme on ollut mukana 29 vuotta, eikä ole koskaan aiemmin kokenut tällaista, kertoi joukkueen tiedottaja Anders Feltenmark.”
   Maan ja historian mukaan kaikki varastetaan, mikä varastetattavissa on.

 10. Sponda lähtee Venäjältä, ja SRV vaan boostaa…Jompikumpi on järjissään, tulevaisuus näytää kumpi

 11. …..- Entäpä alaisina?
  – Venäläiset ovat hyviä alaisia. Heille pitää antaa tehtävä, mahdollisuus urakehitykseen, heitä pitää kunnioittaa…ihan niin kuin kaikkialla muuallakin. Ja lopultakaikki luonnistuu. Venäläiset työskentelevät Venäjällä kymmenen kertaa paremmin kuin suomalaiset. Kun aloitin työni Stockmannilla, siellä oli n. 100 suomalaista. Heidän kanssaan oli valtavasti ongelmia. He eivät tienneet miten aamulla tulla töihin, eikä miten illalla mennä kotiin, mistä ja miten ostaa perunoita, koska silloin oli vuosi 1995, ja kunnolisia kauppoja ei ollut. Kaikki muuttui paremmaksi, kun suomalaisia oli alle kymmenen…..

  Jussi Kuutsan haastattelu
  Fontanka.fi 25.09.2012

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat